Politika
06 Oca 2022 13:23 Son Güncelleme: 06 Oca 2022 14:48

İmamoğlu iddianame sessizliğini bozdu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisi hakkında iddianame hazırlandığı iddialarına yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisi hakkında iddianame hazırlandığı iddiasıyla ilgili konuştu. İmamoğlu, "Devletin her kademesindeki insanlar görevini layıkıyla yapsın, biz de yapalım. Bizi incelemeye gelmişlerdir; başımızın üstünde yerleri vardır. Yeter ki herkes görevini saygın, kamu ahlakı içerisinde yapsın. Bizim kapımız ardına kadar açık" dedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından İBB’ye yönelik başlatılan özel teftiş soruşturması ilgili tartışmalar sürerken Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, katıldığı canlı yayında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için iddianame hazırlandığını iddia etmişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisi hakkında iddianame hazırlandığı iddiasıyla ilgili şöyle konuştu: 

“Herkes görevini kamu ahlakı düzeni içinde yapsın”

"İddianame iddiası. Hukukçu olarak güzel espri olur bunlar. Bu esprileri her gün görüyoruz, yaşıyoruz, takip ediyoruz. Gerekli işlemleri yapıyoruz.

Devletin her kademesindeki insanları, müfettişleri, valileri, vali yardımcılarını, adına kim derseniz deyin, bakanları, herkes görevini layıkıyla yapsın. Biz de layıkıyla yapalım.

Bizi soruşturmaya, daha doğrusu incelemeye gelmişlerdir. Başımızın üstüne yerleri var. Müfettişler her zaman bizi teftiş etsinler, denetlesinler, incelesinler. Zaten incelemeliler. Bizim de burada hiçbir sıkıntımız yok.

 Onları en iyi şekilde ağırlıyoruz. Yeter ki herkes görevini saygın kamu ahlakı düzeni içerisinde yapsınlar. Bizim kapımız ardına kadar açık. Yazışmalar yapıyoruz.

Bizim yazdığımız yazıların ciddiyetinde yazıları diğer kurumlardan da bekliyoruz. Şu anda bizim gündemimiz bu.

Bir de işte böyle gençliğe, teknoloji merkezi açmak. Ne yazık ki ülkenin yoksulluğuyla mücadelede Türkiye’nin en büyük ekmek fabrikasını açmak üzereyiz. Yüzde 90-95 seviyelerine geldi. Mart ayında açacağız. Bizim gündemimiz bu."

Bahçeli'nin sözlerini de yanıtladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu işin ‘şaka’sının olmadığını belirterek “İBB başkanı her türlü suçludur. İddialar doğru çıkarsa İBB başkanının bir saniye o koltukta durmaması gerekir. Mahkeme huzuruna çıkması yetmez, görevden alınması şarttır” demişti.

Başakşehir Veri Laboratuvarı’nın açılışında bu sözlere yanıt veren İmamoğlu “Bizim gündemimizde değil. Hiç gündemimizde değil. Açıkçası sözlerini de muhatap almıyorum” dedi.