Gündem
19 Nis 2019 12:56 Son Güncelleme: 19 Nis 2019 12:59

İmamoğlu, hızlı başladı: Banka, tapu ve araç kayıtlarını istedi

İmamoğlu, seçildiği gün ile göreve geldiği gün arasındaki 17 güne ilişkin banka ve tapu kayıtlarını, araç listelerini istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçildiği gün ile göreve geldiği gün arasındaki 17 güne ilişkin banka ve tapu kayıtlarını, araç listelerini istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldıktan sonra mesaisine başladı.

İmamoğlu, Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu’nda çalışan iki müfettiş görevlendirerek, bu müfettişlere, belediye çalışanı veya dışarıdan görevlendirilecek üç uzmanla birlikte belediyenin elektronik veritabanında inceleme yapma ve veri tabanını kopyalama yetkisi verdi.

Independent Türkçe’den Cihat Arpacık’ın ulaştığı belgelere göre İmamoğlu’nun başlattığı inceleme sadece veri tabanlarıyla sınırlı değil. İmamoğlu, 18 Nisan’da belediye şirketlerine bir yazı göndererek birçok bilgi ve belge istedi.

Seçim günü olan 31 Mart ile yazının gönderildiği 18 Nisan arasını kapsayacak şekilde banka mevcudu tespit tutanaklarını isteyen İmamoğlu, tapuda kayıtlı taşınmazları, belediyeye kayıtlı araçların listelerini, araçların kimler tarafından kullanıldığını, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar ile tablet ve cep telefonlarının ve bunların tahsis edildiği kişileri, memur, sözleşmeli memurların listelerini de istedi. 

Bir başka evrakta iste şirketlerden istenen bilgiler şöyle sıralandı:

Mali tablolar
Bütçe uygulama sonuçları tabloları
Kasa sayım tutanakları
Alınan çekler
Menkul kıymet ve varlıklar
Tapuda kayıtlı ve kayıtlı olmayan taşınmazlar 

Öte yandan Sözcü'nün aktardığına göre İmamoğlu, İBB'deki belediye iştiraklerinin rutin görevlerini sürdürmesini isterken, ikinci bir emre kadar bu kapsamın dışında kalan  “ödeme, harcama, ihale, doğrudan temin, mal ve hizmet alımı, personel alımı, araç kiralama, alım satım, gayrimenkul kiralama, alış ve satış” benzeri tüm işler ve işlemleri durdurdu.