Gündem
01 Nis 2011 14:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:11

'İMAMIN ORDUSU'NU İNTERNETTEN KAÇ KİŞİ İNDİRDİ?

Gazeteci Ahmet Şık'ın taslağı polis tarafından toplatılan kitabı ‘İmamın Ordusu' Twitter'a düştükten sonra hızla yayıldı.

Gazeteci Ahmet Şık’ın taslağı polis tarafından toplatılan kitabı ‘İmamın Ordusu’ Twitter’a düştü. Kitabı 12 saatte 90 bin kişi indirdi.

Ergenekon Davası kapsamında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık’ın daha basılmadan toplatılan kitabı ‘İmamı Ordusu’ internette paylaşıldı. Kitapla ilgili olarak polis Radikal Gazetesi’ni aramış ve Ertuğrul Mavioğlu’nun bilgisayarındaki kitap taslağını almıştı.

Uzun zamandır tartışılan ‘İmamın Ordusu’ olduğu iddia edilen kitap taslağı dün internette yayınlandı. Kitabın olduğu link sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılarak yaygınlaşıyor. 298 sayfa olan taslağın ilk sayfasında Şık’ın tutuklanırken söylediği ‘Dokunan Yanar’ sözleri başlık olarak yer alıyor. Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali, “tüm nüshalarının toplatılmasına karar verilen” taslağın internette yayınlanmasına ilişkin inceleme başlattı. Karaali’nin kitap taslağının yayınlandığı sitelere ilişkin inceleme yaptığı öğrenildi.

Gazetecilerin tutuklanmasına sevinmeyiz

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Oda TV baskını ve tutuklanan gazeteci Ahmet Şık’ın basılmamış kitabına ilişkin açıklama yaparken yargı kararları doğrultusundaki gelişmelerin faturasının hükümete kesilmek istendiğini söyledi. Arınç, “Biz ülkeyi yöneten siyasetçiler olarak kitapların toplatılmasına, gazetecilerin gözaltına alınmasına, tutuklanmasına sevinmeyiz, rıza göstermeyiz. ‘Oh’ diyecek durumda değiliz. Bundan gerçekten üzülür ve endişe duyarız” dedi. İsim vermeden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Arınç, kopartılan fırtınanın seçim öncesine denk gelmesinin, hükümete yönelik karalama kampanyalarının organize şekilde sürmesini de manidar olarak yorumladı.