Gündem
17 Eyl 2011 08:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:49

İMAMIN ORDUSU YİNE AVUKATLARIN ELİNE!

İddianamenin kabulü ile mahkeme, el konulan imajların kopyasının avukatlara yeniden verilmesi kararlaştırıldı.

Oda tv soruşturması kapsamında Ahmet Şık'ın da basılmamış 'İmamın Ordusu' adlı kitabının yer aldığı imajlar mahkeme kararı ile avukatlardan toplatılmıştı.

Oda Tv soruşturması kapsamında yapılan aramalarda tutuklu sanık Ahmet Şık'ın henüz basılmamış "İmamın Ordusu' adlı kitabı toplatılmış ve bu işlem kamuoyunda geniş yankı bulmuştu. Soruşturma kapsamında yapılan aramalarda Ahmet Şık tarafından yazıldığı belirtilen bir kitap taslağı bulunduğu belirtildi. Aramaların ardından, kitap taslağının da içinde bulunduğu imajlar şüpheli avukatlarına verilmişti.

KİTAP NÜSHALARI TOPLATILMIŞTI
Ancak soruşturma savcılığının mahkemeye yaptığı başvuru üzerine söz konusu kitap taslağı 'örgütsel doküman' olarak kabul edilmiş ve kitabın tüm nüshalarının toplatılmasına karar verildi. Bu karar üzerine avukatlar ellerindeki imajları polise geri verdi. Basılmamış kitap taslağının toplatılması ve kitabın kopyasını bulunduranlar hakkında 'terör örgütüne yardım ve yataklık etmekle' suçlanacağının belirtilmesi Türkiye'de büyük tartışma konusu olmuştu.

Soruşturmanın tamamlanması ve davanın İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmesinin ardından soruşturma safhasında el konulan imajların geri verilmesine karar verdi. Mahkeme, avukatların başvurusu üzerine 'kitap taslağının da içinde bulunduğu imajların' kopyalarının verilmesini kabul etti.