Gündem
24 Mar 2011 12:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:09

İMAMIN ORDUSU KİTABI BASILSIN, BASKINLAR SONA ERSİN! TGF'DEN YAYINEVİ BASKININA KINAMA!

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, “İmamın Ordusu” kitabını basacak olan İthaki Yayınevi'ne yapılan polis baskınını kınadı.

BASIN AÇIKLAMASI

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, yayınevi baskınını kınadı:

“İmamın Ordusu kitabı basılmalı,
baskınlar, sansür sona erdirilmelidir”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, “İmamın Ordusu” kitabını basacak olan İthaki Yayınevi’ne yapılan polis baskınını kınadı ve “6 Mart’ta yazılmamış kitabı gerekçe gösterilerek tutuklanan meslektaşımız Ahmet Şık’ın ‘İmamın Ordusu’ kitabı basılmalı ve gazeteciler, yayınevleri, basın özgürlüğü üzerindeki terör sona erdirilmelidir, gazeteciler özgür bırakılmalıdır” dedi.
İthaki Yayınevi’nin bürolarının Savcı Zekeriya Öz’ün talimatıyla basılmasının ardından yaşananların demokrasi açısından yüz kızartıcı olduğunu söyleyen TGF Genel Başkanı Sertel görüşlerini şöyle dile getirdi:
“Baskında kitabın nüshalarının, evrak ve bilgisayarların tek tek incelendiğini öğrendik. Yayınevi editörü Ahmet Öz, polislerin kitabın yazılı kopyalarını imha ettiğini, bilgisayarlarda bulunan kopyalar içinde hard diskleri götürdüğünü anlatıyor. Bu ülkede yaşanan baskı, zulüm dönemi artık sona ermelidir. Yaşananları anlatmak için sözcükler yetersiz kalmaktadır. Bu dönem, tarihe basılmamış kitaba sansür koyan, basılmamış kitabı yargılayan, yazarını cezaevine atan ‘ileri demokrasi iktidarı’ olarak geçecektir.  İmamın Ordusu kitabı basılmalı ve gazeteciler, yayınevleri, basın özgürlüğü üzerindeki terör sona erdirilmelidir, gazeteciler özgür bırakılmalıdır.”