Gündem
17 Mar 2023 21:50 Son Güncelleme: 17 Mar 2023 22:08

İmam Atatürk'ü anmadı, cami karıştı, polis geldi! Diyanet'in hutbesi tartışma çıkardı...

Diyanet Cuma namazı için camilere gönderdiği hutbede Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü andı ancak Atatürk'ün ismi yer almadı. İmam camide Diyanet'ten gelen hutbeyi okudu. Atatürk'ün anılmamasına cami cemaatinden bir kişi tepki gösterdi. Vatandaş imama seslenerek "Atatürk'ü neden anmıyorsunuz, Çanakkale'de Atatürk çok önemlidir, her hafta aynı olay yaşanıyor" dedi. Cami karıştı, polis olaylara müdahalede bulundu. İşte yaşananlar...

Diyanet'in Cuma hutbelerinde Mustafa Kemal Atatürk'ü anmamasıyla ilgili tartışmalar sürerken, Cuma namazından çarpıcı bir görüntü geldi.

Vatandaş, cuma hutbesinde Çanakkale Zaferi'nden bahsedip Atatürk'ü anmayan imama "Neden Atatürk'ü anmadınız" diye soru sorunca ortalık karıştı. Cemaatten bazı kişiler, vatandaşa saldırarak camiden çıkarttı.

Bursa Nilüfer'de bulunan Ali Rıza İnak camisinde yaşanan olayda gerginlik anbean bir vatandaş tarafından görüntülendi.

Aykırı'da yer alan habere göre Diyanet'in gönderdiği hutbeyi okuyan cami imamı, Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü de andı. O sırada cemaatten bir vatandaş imama seslenerek "Atatürk'ü neden anmıyorsunuz, Çanakkale'de Atatürk çok önemlidir, her hafta aynı olay yaşanıyor" diye tepki gösterdi.

Bu sırada cemaatten bazı kişilerin vatandaşa bağırıp, yuhaladığı duyuldu.

İmam ise "Arkadaşlar sakin olun, ben buradayım, cevabını vereceğim. Bakın, ben Bursalıyım, benim sorunu olan namazdan sonra gelir karşıma söyle ben burada bekliyorum. Ayrıca Hz. Ömer'i, Fatih Sultan Mehmed'i, Abdülhamid Han'ı, Osman Gazi'yi de anmadım. Tüm cümle geçmişimiz bizim için önemlidir" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞA SALDIRDILAR

İmamın sözlerini bitirmesine yakın camide bulunan bazı şahıslar, Atatürk sorusunu soran vatandaşa saldırdı. Cami içerisinde yaşanan gerginlik aniden büyüdü. Soru soran vatandaş cami dışına çıkartıldı.

SİZ KİME SALDIRIYORSUNUZ!

Bu sırada vatandaşa saldırılmasına tepki gösteren cemaatteki bazı kişiler "Siz kime oluyorsunuz, hayvanlar, kime saldırıyorsunuz" diye bağırarak araya girdi.

POLİS MÜDAHALE EDİYOR!

Gerginliğin tırmanması üzerin devreye polis girdi. Cuma namazı sırasında camide bulunan bir polis memuru tarafları ayırarak sakinleştirdi.

İşte camideki o anlar...

DİYANET'İN CUMA HUTBESİNDEKİ İLGİLİ KISIM

Diyanet'in 17 Mart 2023 tarihli Cuma hutbesinde Çanakkale Zaferi'nde büyük öneme sahip olan Mustafa Kemal Atatürk'ü anmadığı bölüm şu şekilde:

"Yarın Çanakkale zaferimizin 108. yıldönümünü idrak edeceğiz inşallah. Bundan bir asır önce kahraman ecdadımız, bütün dünyaya “Çanakkale Geçilmez” diye haykırdı. İslâm’ın izzet ve şerefini, Müslümanların haysiyet ve onurunu müdafaa etti. Mabetlerimize namahrem eli değdirtmedi. Şehadetleri dinimizin temeli olan ezanlarımızın susturulmasına müsaade etmedi. Onlar, imanlarıyla, cesaretleriyle, fedakârlıklarıyla, Allah’ın inayet ve yardımıyla büyük bir zafer kazandılar. Bugün bize düşen Çanakkale ruhunu her daim canlı tutmak ve gelecek nesillerimize de aktarmaktır. Bu vesileyle başta Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimize, ebedi âleme göç eden gazilerimize Yüce Rabbimizden rahmet niyaz ediyorum. Afetlerde vefat eden kardeşlerimize ve ahirete irtihal etmiş bütün geçmişlerimize Yüce Mevla’mızdan merhamet diliyorum."