Gündem
12 Haz 2020 16:01 Son Güncelleme: 12 Haz 2020 17:40

İlker Başbuğ ile ilgili sıcak gelişme! Adliyeye geldi...

AK Partili vekiller, askerlerin sivil mahkemede yargılanmasının önünü açan TBMM’nin yasa değişikliğine “FETÖ projesi” diyen eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Katıldığı bir televizyon programında FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin yaptığı açıklamalar nedeniyle 6 AKP’li isim tarafından suç duyurusunda bulunulmasının ardından, hakkında “hakaret” suçundan soruşturma başlatılan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ifade vermek üzere Anadolu Adliyesi’ne geldi.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un geçtiğimiz Şubat ayında katıldığı bir televizyon programında FETÖ'nün siyasi ayağına ilişkin yaptığı açıklamalar nedeniyle, 6 AKP'li isim Başbuğ hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

“Hakaret” suçundan soruşturma kapsamında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na İlker Başbuğ'un ifadesinin alınması için talimat yazısı göndermesinin ardından, Başbuğ ifade vermek üzere Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne geldi.

NE OLMUŞTU?

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ geçtiğimiz Şubat ayında katıldığı programda, “25 Haziran'ı 26 Haziran'a bağlayan gece yarısı bir yasa değişikliği, torba yasalar kapsamında meclisin gündemine getiriliyor. Bu yasa teklifi ile iki şey yasalaştı. Birincisi, Askeri şahıslar askeri mahallerde işlediği suçlarla dahi özel yetkili mahkemelerde yargılanacak. Bu kanun teklifini kim hazırladı? Araştırsınlar diyorum” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Başbuğ'un bu sözlerinin ardından AKP milletvekilleri Mustafa Elitaş, Bekir Bozdağ ve Ahmet Aydın ile eski milletvekilleri Yahya Doğan, Mehmet Ceylan ve Ahmet Müfit Doğan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.