Gündem
04 Ara 2019 15:45 Son Güncelleme: 04 Ara 2019 15:59

İlk kez yayınlandı! İşte Erdoğan ailesinin kökeni!

Yazar Murat Ümit Hiçyılmaz’ın Güneysu Seyahatnamesi adlı kitabında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin seceresi hakkında bilgiler verildi.

Rize Araştırma Vakfı‘nın yayınladığı Güneysu Seyahatnamesi, Erdoğan ailesinin kökeninin Orta Asya’ya uzandığını ve Kafkasya üzerinden Türkiye’ye girdikleri belirtildi.

Erdoğan da 11 Ağustos 2004 tarihinde Gürcistan gezisinde “Ben de Gürcüyüm, ailemiz Batum’dan Rize’ye göç etmiş bir Gürcü ailesidir” demişti.

Kitapta Rize’nin Güneysu ilçesinin tarihi anlatılırken Erdoğan’ın ailesi de anlatılıyor.

Erdoğan ailesinin Dumankaya köyünün en eski ve en kalabalık ailelerinden olduğunu arşivlerden tespit ettiklerini kaydeden Murat Ümit Hiçyılmaz konuşmasında şunları söyledi:

“Kayıtlara göre 1515 ile 1550 yılları arasında Güneysu, eski adıyla Potomya ve Salahra Vadisi bir ilki yaparak Müslüman olmuştur. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ailesi eski adıyla Pulihoz Köyünde, o zamanki Bakatoğlu, Delibaltaoğlu, Davutoğlu ve Kabaosmanoğlu soy isimleriyle yaşamaktaydı.

“Bu dört kalabalık aile kökende bir aileden gelmektedir. Kayıtlara göre 450 ile 500 yıl o vadide yerleşik kadim ve köklü bir aile olduğunu tespit ettik. Ayrıca bu ailenin yörenin İslamlaşmasına öncülük ettiği de ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ailesi o bölgenin köklü ve kadim ailesidir.”