Güncel
26 Kas 2019 16:16 Son Güncelleme: 27 Kas 2019 17:15

İlk defa uçak seyahati yapacak kişilerin bilmesi gerekenler

İlk kez uçak yolculuğu yapacak olanların bilmeleri gereken belli başlı detaylar bulunur.

Günümüzde uçak seyahati, diğer ulaşım araçlarına göre daha hızlı ve konforlu olması yönüyle en çok tercih edilen ulaşım seçeneklerinden biridir. İlk defa uçağa binecek olan kişilerin zaman kaybetmemeleri ve aklındaki soruları giderebilmeleri için bilmeleri gereken birtakım detaylar bulunur. Uçak nerede? Uçak ne zaman kalkıyor? Uçak saat kaçta varış noktasına ulaşıyor? Ve uçak seyahati öncesinde yapılması gereken işlemler nelerdir? Bu gibi benzer sorular için uygun cevaplara yazının devamından ulaşabilirsiniz.

 

Uçak Bileti Nereden Satın Alınır?

Ulaşım araçları arasından uçağı tercih eden kişilerin öncelikle uygun tarihe uçak bileti satın almaları gerekir. Misafirlerine konforlu ve hızlı ulaşım imkanı sunan Pegasus, uçak bileti satın alma işlemlerinin internet sitesi ya da mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirilmesine müsaade eder. Uçak bileti satın alacak olan misafirler Pegasus’un https://www.flypgs.com/ internet sitesinin ana sayfasında yer alan “ucuz uçak bileti ara” sekmesindeki ilgili bölümleri doldurarak seyahat edecekleri bölgeye dair detaylı uçuş bilgilerine ulaşabilirler. Seyahat edecek misafirler uçak bileti mobil uygulaması üzerinden de diledikleri zaman uçak bileti satın alma işlemini gerçekleştirebilirler.

 

Uçuş için Bagaj Hazırlığı

Pegasus, misafirlerine uçuşlarında taşıyabilecekleri iki tip bagaj imkânı sunar. Bunlar, el bagajı ve kayıtlı bagajdır. El bagajı, misafirlerin beraberinde kabin içerisine aldığı bagaj tipidir. Kayıtlı bagaj, Pegasus tarafından misafirlerinin uçuşa kayıt sırasında uçağın bagaj bölümünde taşınması üzere teslim aldığı bagajı ifade eder. Kayıtlı bagaj, misafirlerin biletine kaydedilir ve karşılığında bagaj etiketi düzenlenerek teslim alınır. Kayıtlı bagaj, uçak içinde kabinden ayrı bir bölmede taşınır. El bagajının bir diğer adı kabin bagajıdır. Kabin bagajı, misafirlerin beraberinde kabin içerisinde taşınır. Bu bagaj türü misafirlerin sorumluluğunda ve gözetimindedir. Uçak içerisinde kaybolan, zarar gören eşya veya uçak içerisinde diğer eşya ve kişilere zarar veren eşyalarla ilgili zararlar ilgili misafirin sorumluluğundadır.


Check-in Nedir? Nasıl Yapılır?

Check-in, bilet almış olan misafirlerin uçağa binmeden önce ilgili uçuşa kayıt olmak için yaptıkları işlemlerdir. Misafirlerin uçuşta oturacakları koltuğun tahsisi, kayıtlı bagajlarının taşınması ve Pegasus’a teslim edilmesi ve herhangi bir Pegasus uçuşuna bilet alan misafirlerin uçuşlarının kabul edilebilmesi için havayolu kuralları çerçevesinde check-in işlemlerinin tanımlanmış olması gerekir. Misafirler uçuşlarında kayıt işlemlerini Pegasus’un internet sitesi ve mobil uygulamaları üzerinden, hizmet aldıkları havalimanlarında yer alan biniş kartı basım ya da otomatik check-in ve bagaj teslim makinalarından ve hizmet aldıkları tüm havalimanlarındaki check-in kontuarlarından yapabilirler. Check-in işlemini tamamlayan misafirler, hangi kapıdan uçağa binecekleri ve uçakta hangi numaralı koltukta oturacaklarının yazılı olduğu biletlerini ve nüfus cüzdanlarını hazır bulundurmalıdırlar. Bilette yazılı olan kapı numarasına ulaşabilmek için güvenlik kontrol noktasında, ellerindeki çanta ve kabin bagajını x-ray cihazından geçirerek uçuş kartlarını yetkiliye göstermeleri gerekiyor.

 

Uçağa Bindikten Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Misafirler uçağa bindikten sonra, uçuş sırasında yer alacakları koltuklarını bulup, kendilerine en yakın üst dolaplardan birine kabin bagajlarını yerletirmelidir. Koltuğa oturduktan sonra da yetkililerin yönlendirdiği gibi kemerlerini uygun olacak şekilde bağlamalıdırlar. Daha önce uçak seyahati yapmayan kişiler mide bulantısı gibi şikayetler yaşayıp yaşamayacaklarını bilemedikleri için önceden eczaneden bu konuda yardım alabilirler. Herhangi bir sıkıntı olması durumunda kabin ekibinden yardım istemeleri mümkün. Uçağın kalkacağı saat, yolculuk süresi, hava durumu ve varış saati gibi detaylar uçuş esnasında anons edilir. Ve sonrasında misafirler uçuşun keyfini rahatlıkla çıkarabilirler.