Gündem
16 Mayıs 2013 17:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:10

ILICAK'TAN MECLİSE TEKLİF; OSMANLI GELENEĞİ UYGULANSIN!

Ilıcak, grup toplantılarının istişare zemini yaratması gerektiğini ve bu toplantıların Genel Başkan'ın nabız yoklamasına fırsat vermesi gerektiğini söyledi.

 Muhteşem Yüzyıl dizisinin iyi bir takipçisi olan, diziye yönelik eleştirileri de sert bir şekilde yanıtlayan Sabah gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, bugün köşesinde TBMM’yi ve ekranları salı günleri esir alan  Grup toplantılarına bir Osmanlı geleneğinin uygulanmasını önerdi.

Ilıcak, grup toplantılarının istişare zemini yaratması gerektiğini ve bu toplantıların Genel Başkan’ın nabız yoklamasına fırsat vermesi gerektiğini söyledi. Ilıcak yazısında ülkemizde yapılan grup toplantıları sayesinde ’ego duşu" yapıldığını ve liderlerin "küçük dağları ben yarattım" havasına kapıldıklarını yazdı.

İşte Nazlı Ilıcak’ın yazısının ilgili bölümü:
"....Grup toplantıları milletvekilleriyle istişare zemini yaratmalı; Genel Başkan’ın nabız tutmasına fırsat vermeli. Ama bizde, bu toplantılar sayesinde "ego duşu" yapılıyor. "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları ve alkışlar arasında liderler, "Küçük dağları ben yarattım" havasına kapılıyor. Osmanlı döneminde, cülus törenlerinde, bayram günlerinde ya da cuma namazlarında "Mağrur olma padişahım senden büyük Allah var" diye bağırma geleneği mevcuttu. Böylece, padişaha, ölümlü dünyada yaşadığı ve kibirli davranmaması gereği hatırlatılıyordu.
Grup toplantılarına bu geleneği mi getirsek acaba?...."