Medya
12 Ara 2015 01:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:14

İlhan Şeşen’e en iyi erkek oyuncu ödülü

Selim Evci’nin yazıp yönettiği üçüncü uzun metrajlı filmi Saklı Cezayir’de gerçekleşen Annaba Film Festivali’nden en iyi oyuncu ödülü kazandı.

Filmin başrol oyuncusu İlhan Şeşen’in Mahir karakteriyle En İyi Erkek Oyuncu ödülü kazandığı Saklı Aralık ayında vizyonda olacak… Film ayrıca bu yıl 52.’si yapılan Uluslar arası Antalya Film Festivali’nden de FİLM YÖN en iyi yönetmen ödülüyle döndü…

Filmde İlhan Şeşen, Türkü Turan,  Settar Tanrıöğen, Pelin Akil, Şehnaz Bölen Taftalı, Bala Atabek ve Ümit Çırak gibi isimler yer alıyor. Film iki ailenin birbirleriyle kesişen saklı hayatlarını konu alırken, aynı zamanda insanın kendi içindeki ‘saklı’ duygularına da işaret ediyor.

Bir nevi yasak aşk üzerinden şekillenen Saklı’nın konusu ise şöyle; Vakur kişiliğiyle tanınan bir müzisyen Mahir Bey (İlhan Şeşen), kızının arkadaşı Duru (Türkü Turan) ile saklı bir ilişki yaşamaktadır. Duru’nun babası Ali Bey (Settar Tanrıöğen) geleneklerine bağlı, ailesine düşkün iki kız babasıdır. Mahir Bey ve Duru korkuları yüzünden birbirlerinden uzaklaşmak üzereyken, Ali Bey’in bu saklı ilişkiyi fark etmesi an meselesidir.



Filmle ilgili yönetmen yorumu;

“İnsanın hayatta oluşturduğu saklı alanlarda doğasını arayışı, ruhunun derinliklerine yaptığı yolculuklar, utançları, gizlenme arzusu… Saklı, bu arayış ve davranış biçimleriyle birlikte ailede başlayan, toplum içerisinde deneyimlenerek öğrenilen ahlak kavramını algılamaya, bu bağlamda toplumun reflekslerine ayna tutmaya çalışıyor.” – Selim Evci