Gündem
24 Haz 2013 13:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:14

İLHAN SELÇUK VE TURHAN SELÇUK MEZARLARI BAŞINDA ANILDI

Gazeteci İlhan Selçuk ve karikatürist Turhan Selçuk için Nevşehir'deki mezarları başında anma töreni düzenlendi.

21 Haziran 2010'da hayatını kaybeden Cumhuriyet Gazetesi eski imtiyaz sahbi gazeteci yazar İlhan Selçuk ve karikatürist olan abisi Turan Selçuk Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen iki ayrı törenle anıldı.

Anma etkinliğinin açılışında konuşan Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu şunları söyledi: "12'nci yüzyılda Avrupa’nın Karanlık Çağı yaşadığı dönemde, Anadolu’da aydınlanma meşalesini yakan Hacıbektaş Veli’nin yaşadığı bu topraklarda, Atatürk aydınlanmacılığının bilge insanlarının Hacıbektaş ilçesini tercih etmeleri tesadüf değildir.

İnanıyorum ki onlar, Atatürk’ün aydınlanmacılığının sürekliliğinin sağlanması için seslerinin buradan duyurulmasını istiyorlardı. Bu iki kahraman, yürekli, vatanperver bilge insanları, bu topraklarda misafir etmek büyük bir onur,bu onurda tüm aydınlanmacılara aittir”

11 Mart 2010'da vefat eden Turhan Selçuk’un kızı Aslı Selçuk’da babası ve amcasını her geçen gün derin bir özlemle andıkları elirtti ve "Oların yazı, çizgi ve kitaplarıyla yaşamayı sürdürüyoruz. Yaşamak ile ölmek arasındaki kapının eşiğinden geçtiniz. Şimdi kimbilir nerede, zamanların ve mekanların birbirine karıştığı sonsuzluk denen o yerdesiniz. Eserleriniz her zaman tüm canlılığı ile yaşayacaktır” dedi.

Turhan Selçuk’un eşi Ruhan Selçuk da, Turhan ve İlhan Selçuk’un kendilerinde silinmeyen izler bıraktıklarını dile getirerek “Hepimizin dertlerine ortak oldular.Toplumsal sorunları hep ön planda tuttular, güldürdüler, düşündürdüler ve gittiler” diye konuştu.