Magazin
29 Tem 2022 10:13 Son Güncelleme: 29 Tem 2022 10:25

İlhan İrem'in vefatı sanat dünyasını yasa boğdu: Koca bir devir, defter sayfası kapandı

"Anlasana", "Sürgün Gibi Masallarda" ve "Olanlar Olmuş" adlı unutulmaz eserlere imza atan Türk müziğinin efsane isimlerinden İlhan İrem, hayatını kaybetti. Böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören İlhan İrem'in vefatı tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Ünlü isimler de üzüntülerini sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla dile getirdi.

Ünlü sanatçı İlhan İrem, sağlık sorunları nedeniyle kaldırıldığı İstanbul'daki bir hastanede hayatını kaybetti. 67 yaşındaki İrem'in vefatının ardından sanatçı dostları üzüntülerini dile getirdi.

"O BÖYLE AĞLANSIN İSTEMEZDİ"
NTV yayınında konuşan İrem'in yakın arkadaşı şarkıcı Yeliz duygularını gözyaşları içinde anlattı. Yeliz "Onun tek derdi umut dolu aydınlık yarınlardı. Yarım saat önce duyduğumda acı çöktü yüreğime. O böyle ağlansın, yas tutulsun istemezdi" dedi.

Canlı yayında duygusal anlar yaşayan Yeliz, "Meslek hayatına başladığı günden itibaren çok yakındık. İlk akşam yemeğime onunla çıkmıştım. Çok yakın arkadaş, dosttuk. İlişkimiz bambaşkaydı. Kimseyle telefonda görüşmezdi, biz devamlı görüşürdük. Negatifliğini kimsenin duymasını istemezdi. Koca yürekli adam diyordum ona. Mustafa Kemal Atatürk sanatçısıydı. Ülkesinin aşığıydı. Anlatmakla kelimeler yetmez. Hayata bakış açısı, yüreğinin kocamanlığı, şarkılarının sınırsız anlattığı duyguları hangi birini söyleyeyim ki. Koca bir devir, defter sayfası kapandı. Ansiklopedinin yarısı gitti" şeklinde konuştu.

İlhan İrem'den gelen acı haberin ardından ise ünlü isimler de sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla üzüntülerini dile getirdi.

NÜKHET DURU
"Canım arkadaşım, gençlik arkadaşım, gençliğim hatta… Üzüntümü anlatmaya yetmiyor kelimelerim… Çok sevdiği bir dostu kaybettiğinde, sonsuz bir yalnızlık hissi içinde buluyor insan kendini. Hemen anılara sığınmaya çalışıyorsun, ruhunu oradan sağaltmak istiyorsun ama olmuyor, telaşla geçen yıllar içinde ayrı düşülen hayatların pişmanlığı beliriyor içinde, ‘ah niye son 3-4 senede daha çok görüşmedik’, ‘en son mayısta mı konuşmuştuk’ filan, böyle şeyler geçerken zihninden sen korkunç ve çaresiz bir özlemle kalakalıyorsun. İlhan, canım, arkadaşım, seni çok seviyorum, huzurla uyu biz müziğinle sevinir, üzülür, duygulanır ve avunurken… Ölümsüzlük zaten bu değilse nedir?"

HALUK LEVENT
"Ben sana muhtacım
Ben sana susamışım
Yine de sen bilirsin.
Güle güle güzel insan!"

 

NAZAN ÖNCEL
"Ah! Nasıl üzgünüm; bu sarsıcı acı haberle dağıldım. Parmağımı bir suya daldırsam da zamanı geri almak mümkün olabilse keşke. Işık ve sevgiyle İlhanım; yerin dolmayacak, şarkılarınla teselli bulmaya çalışacağız. Başımız sağ olsun."

 

CEM YILMAZ
"Az olan insanlardan İlhan İrem abimizin mekanı cennet olsun. Tüm sevenlerine başsağlığı dilerim."

EROL EVGİN
"Duygusal şarkıları, özgün sesi ve çizgisini hiç bozmadığı naif tavrıyla Türk pop müziğinin çok değerli bir sanatçısını, sevgili İlhan İrem'i kaybetmenin üzüntüsü içindeyim. Yakınlarına sabır, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Işıklar içinde uyu sevgili İlhan."

MAHSUN KIRMIZIGÜL
"Bazı ölümler insanın içini acıtır. Çok üzgünüm. İlhan abi çocukluğumda hep en sevdiklerim arasındaydı.. Asil bir sanat yaşamı ile onuruyla, duruşuyla aramızdan ayrıldı. Çok değerli, usta bir sanatçıyı kaybettik. Ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Hoşçakal İlhan İrem

 

ATA DEMİRER
"Şarkıların bizimle …Allah rahmet eylesin gerçek sanatçı İlhan İrem "

ECE SEÇKİN
"Konuşamıyorum" derken hepimizin içini,özünü özetledi...Geride bıraktığın her nota,o notanın ulaştığı ve sayısını bilmediğin her yara ve her yaranın kapanış hikayesi her daim yoluna ışık tutsun. Çok sevdik seni çok! "

 

FİLİZ AKIN
"Haberlerde gördüm, genç sayılacak bir yaşta,,, 67 yaşı daki İlhan İrem’i kaybetmişiz .En sevdiğim şarkısıyla , sevgi ve müzikle anıyorum bir zamanların efsane şarkıcısını… “Nereden bileceksin ayrılığın acısını “ “Sen hiç sensiz kalmadın ki” Ne güzel sözlerdir şimdi onun yokluğundaki hüznü anlatan …Elveda İlhan Erem kimse ayrılığı bu kadar şiirsel kılmamıştı…"

HAMDİ ALKAN
"Çok çok üzgünüm İlhan İrem aramızdan ayrıldı. Hayatıma kattığın güzellikler için sonsuz teşekkürler İlhan İrem. Işıklar içinde uyu."

YEKTA KOPAN
"Işık dolu bir yolculuktu; ışık ve sevgi. Sürgün gibi masallarda yaşadı. Her şey için teşekkür ederiz İlhan İrem"

ETİKETLER
#ilhan irem #vefat