Televizyon
05 Şub 2013 23:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:00

İLHAN CİHANER'İN TEK PİŞMANLIĞI NE?

CHP Denizli milletvekili İlhan Cihaner, Söz Sende'de Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı.

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Söz Sende’de Balçiçek İlter’e CHP’de yaşanan son gelişmeleri, Kuran kurslarına yönelik operasyonlar hakkındaki iddaaları ve Başbakan’ın tutuklu askerlerle ilgili sözlerini değerlendirdi. “Ben her zaman bağımsız bir hukukçuydum” diyen Cihaner, savcılık dönemine ait tek pişmanlığını da anlattı.

TEK PİŞMANLIĞIM...

Ben her zaman bağımsız bir hukukçuydum. Benim referansım hep hukuk oldu. Bu anlamda kesinlikle vicdanım rahat. Benim meslek hayatımda pişman olduğum tek şey şudur: Kendi aracıyla çocuğunu ezmiş bir tır soförünü sorguya sevk etmiştim ve adam tutuklanmıştı. Bundan çok pişmanlık duymuştum, hala da duyuyorum. Çok samimi olarak söylüyorum ki bu olaydan başka bir pişmanlığım yok. Ben toplumun en kritik dönemlerinde bile hiçbir şeyi korktuğum için yapmadım.

BİR TEK ÇOCUK GÖZALTINA ALINMADI

Balçiçek İlter’in, Kuran kurslarına yönelik operasyonlarda çocukları tutuklattığı ve hamile bir kadını sorgulaması sırasında kadının düşük yaparak ikizlerini kaybettiği iddalarını hatırlatması üzerine Cihaner söyle yanıt verdi: Bunlar karalamaca. Operasyonlarda kesinlikle tek bir çocuk gözaltına alınmamıştır. Kadınlar da tek bir geceyi gözaltında geçirmemiş, hepsi ifadeleri alınıp serbest bırakılmışlardır.

CUMHURİYET SAVCISI FİŞLEME YAPMAZ

Soruşturma sırasında fişleme yaptığı iddaalarını “Bir Cumhuriyet Başsavcısı nasıl fişleme yapar? Bu mantıkdışı. Fişlemeyi polis yapar.” diyerek reddeden Cihaner, Balçiçek İlter’in “Neden böyle bir karalama kampanyası yapıldı?” sorusuna da şöyle yanıt verdi: Çünkü bu soruşturma çok önemliydi. Bu soruşturma tarikat, ticaret ve siyasetin iç içe geçtiği, insanların dini duygularının sömürüldüğü, bazı bakanların adının karıştığı, yolsuzlukların olduğu, yargıya baskının olduğu bir davaydı.

KURAN KURSLARINA NİYE KARŞI OLAYIM?

Ben din ve vicdan özgürlüğüne sonuna kadar inanan biriyim. İktidardaki gibi ikiyüzlü bir şekilde de değil. Orada söz konusu olan dolandırıcılıktı, cinsel tacizdi. Ben Kuran kurslarına niye karşı olayım? Benim asla böyle bir dünya görüşüm yok. Ancak okul öncesi yaşta olacaksa ve pedagoji biliminin aradığı kriterleri karşılamıyorsa tabi ki buna karşı çıkarım.

AYGÜN’E SÖYLENENLER KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL

Birgül Ayman Güler’in açıklamalarından rahatsız olduğunu söyleyen Cihaner: “Bu sözlerin bu şekilde yorumlanacağı ve partinin aleyhine bir ırkçılık nitelendirmesine döneceği açıktı.” dedi. Cihaner, CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın’ın Hüseyin Aygün hakkında yaptığı açıklamalar için de "Bu tarz bir saldırı bir parti içerisinde dayanışma içinde çalışması gereken insanlar için kabul edilebilir değil. İçerisinde hakaret var" diye konuştu.

BAŞBAKAN’IN AÇIKLAMALARI ÇOK AYIP

Başbakan’ın tutuklu askerler hakkında yaptığı açıklamaları da değerlendiren Cihaner: Bu açıklamalar çok ayıp. Ayıp çünkü Başbakan aynı konuşma içerisinde ÇHD avukatlarını hukuka aykırı bir şekilde terörist ilan ediyor. Bu ancak siyasi gerekçelerle, gündemi manipule etmek için yapılabilir. Açıklamayı gerçekçi bulmuyorum.