Spor
18 Kas 2023 21:40 Son Güncelleme: 18 Kas 2023 21:42

İlginç maç geldi çattı! EURO 2024 için rakibine yenilmesi gerekiyor

EURO 2024 Elemeleri'nde ilginç bir maç bizi bekliyor. B grubunda yarışan İrlanda’nın turnuvaya katılmak için Hollanda'ya yenilmesi gerekiyor…

Grupta 6 puanla 4. sırada bulunan ve gruptan çıkma şansı kalmayan İrlanda, 12 puanla 2. sırada yer alan Hollanda'ya yenilirse, UEFA Uluslar Ligi'nde play-off hakkı elde ederek turnuvaya katılma şansı kazanacak. Bu durum, UEFA'nın yeni kuralı nedeniyle yaşanıyor.

İRLANDA, MAÇI KAYBETMEK ZORUNDA

Grupta 6 puanla 4. sırada bulunan ve gruptan çıkma şansı kalmayan İrlanda, Hollanda'ya yenilirse Uluslar Ligi'nde play-off hakkı elde edecek ve turnuvaya katılma şansı yakalayacak. Bu durum, UEFA kurallarındaki değişiklikten kaynaklanıyor.

UEFA ULUSLAR LİGİ'NDEN 3 TAKIM KATILACAK

Grup elemelerinin yanı sıra Uluslar Ligi'nden de 3 takım EURO 2024'e gitmeye hak kazanacak. Gruplardan çıkamayan takımlar arasında, UEFA Uluslar Ligi'nde A, B ve C liglerinde elde ettikleri derecelere göre belirlenecek takımlar play-off oynayacak. 3 ligde rakiplerine üstünlük sağlayan 3 takım EURO 2024'e katılacak.

KAZANIRLARSA ŞANSLARI KALMIYOR

İrlanda, Uluslar Ligi'nde Yunanistan'dan daha üst sırada yer alıyor ve play-off'ta onları geride bırakacak. Bu nedenle İrlanda'nın bu akşam Hollanda'ya kaybetmesi gerekiyor. İrlanda, galip gelirse Hollanda'nın Yunanistan'ın üzerine çıkması mümkün olmayacak. Bu da İrlanda'ya play-off oynama yolunu kapatacak.