Gündem
25 Haz 2020 16:09 Son Güncelleme: 25 Haz 2020 16:15

İlginç ara karar! Barış Pehlivan, Murat Ağrıel ve Hülya Kılınç neden tahliye edilmedi?

Aynı dava kapsamında 4 aydır tutuklu bulunan gazeteciler Barış Terkoğlu, Aydın Keser ve Ferhat Çelik tahliye edilirken, Barış Pehlivan, Murat Ağrıel ve Hülya Kılınç'ın tutukluluğunun devamına karar verildi.

Oda TV, Yeniçağ ve Yeni Yaşam gazetesinden altı gazetecinin ‘MİT görevlilerini ifşa ettikleri’ iddasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasında ilginç bir ara karar verildi. 
 
T24'ün haberine göre; üç gazetecinin tahliyesine ilişkin karar “delillerin toplanmış olması” gerekçesine dayandırıldı. Ancak yaklaşık dört aydır cezaevinde olan diğer üç gazetecinin tutukluluğunun devamı kararı ise tam tersi bir hükümle gerekçelendirildi. 
 
Aynı karar metninin bu gazetecilere ilişkin bölümünde, tüm delillerin toplanmamış olduğu noktadından hareketle “sanıkların delilleri karartma olasılığı” tutukluluğun devam etmesine gerekçe yapıldı.
 
Libya’da hayatını kaybeden bir MİT mensubunun ifşa edildiği gerekçesiyle yedisi gazeteci sekiz şüpheli hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
 
Mahkeme, OdaTV Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Yeni Yaşam gazetesi yöneticileri Ferhat C¸elik ve Aydın Keser hakkında adli kontrol şartıyla tahliye kararı verdi.
 
OdaTV Yayın Yönetmeni  Barıs¸ Pehlivan, OdaTV muhabiri Hülya Kılınç, Yeniçağ yazarı Murat Ağırel'in ise tutukluluk halinin devamına hükmedildi.
 
Mahkemenin karar metninde tahliye kararı verilen gazeteciler için 'deliller toplandı' denirken, tutukluluğuna devam kararı verilen gazeteciler için 'delilleri karartma olasılığı' vurgusu yapılarak bu kararın alındığı belirtildi. Aynı karar metninde tam tersi bir gerekçe ile farklı kararlar verilmesi dikkat çekti.