Medya
10 Oca 2021 17:10 Son Güncelleme: 10 Oca 2021 17:19

İlber Ortaylı'yı isyan ettiren olay! "Bu pandemi döneminde..."

Prof. Dr. İlber Ortaylı, evinin de dahil birçok evin elektriğinin kesildiğini söyleyerek isyan etti.

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Hürriyet Gazetesi'ndeki köşesinde, 30 Aralık günü evinin de dahil birçok evin elektriğinin kesildiğini söyleyerek sert tepki gösterdi. 

Ortaylı, "30 Aralık günü, 3 gün 4 gecelik sokağa çıkma yasağından bir gün önce benim evim dahil birçok evin elektriğinin ikazsız kesildiğini gördük. Bunun hukuk ihlalinden önce en basit gelenek ve etik kurallarla bağdaşmayacağı çok açık. Doğacak sonuçları nasıl göze alıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

İlber Ortaylı'nın bugünkü köşesinden ilgili bölüm şöyle:

Bu pandemi döneminde 30 Aralık günü, 3 gün 4 gecelik sokağa çıkma yasağından bir gün önce benim evim dahil birçok evin elektriğinin ikazsız kesildiğini gördük. Bunun hukuk ihlalinden önce en basit gelenek ve etik kurallarla bağdaşmayacağı çok açık.

Doğacak sonuçları nasıl göze alıyorsunuz? Bir hizmeti özel sektöre devretmenin yaptırımları bu mu olmalı? Maalesef medyada ve bazı güvenlik dallarında da şirketlerin kontrat kurallarına uymadıkları, abonelik kaidelerine uymadan ek ödeme taleplerinde bulundukları görülüyor. Bu uygulamaların önünün alınmasının zamanı geldi.