Gündem
24 Oca 2016 17:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:19

İlber Ortaylı'dan çarpıcı Mustafa Koç yorumu: Burjuva değil Endüstriyalistti!

Ünlü tarihçi yazar Mustafa Koç'un cenazesinde çarpıcı bir açıklama yaptı.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un cenaze törenine katılan Prof. Dr. İlber Ortaylı, CNN TÜRK yayınında Koç'u anlattı.

"TÜRKİYE'DE İŞ ADAMI ÇOK"
Mustafa Koç için "Belli bir ailesi terbiyesi var, yazmayı, en azından bütün aile fertleri gibi mektup yazmayı biliyor. Burjuva değil endüsytriyalist" ifadelerini kullanan Prof. Dr. Ortaylı, "Türkiye'de iş adamı çok, iyileri de beceriksizleri de tasvip etmeyeceklerimiz de var. Ben Mustafa Koç'un, kardeşlerinin, halalarının örnek olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

"KOÇ BURJUVA DEĞİL"
"Siz Mustafa Koç için neler söylersiniz bir burjuva olarak?" sorusunun yöneltildiği İlber Ortaylı, Koç'un burjuva olmadığını şu sözlerle ifade etti;

"Endüstriyalist demek istiyorsunuz. İyi tahsili var renkli. Yani iki üç lisan biliyor, çok neşeli, nüktedan, hayatın tadına varmış, o tarafı o kadar iyi göremedim ama görüşmelerimizde son derece mütevazi, belli bir aile terbiyesi var, mektup yazmayı biliyor en azından bütün aile fertleri gibi. Bunların dışında bugün görüyorsunuz burada sadece bir holding yöneticisinin cenazesine katıldık. Yakın dostları, akrabaları, iş adamları ve siyasilerin dışında çok kalabalık bir işçi temsilcisi, sendikalardan gelenler ve talebeler, vatandaşlar var. Bu onun çok sevildiğini ve adil hareket ettiğini gösterir."