Gündem
30 Haz 2014 11:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:22

İlaç devini sarsan seks kaseti şoku!

Çin'de yolsuzluk iddialarıyla sarsılan ilaç devi GlaxoSmithKline (GSK) üst düzey yöneticisinin gizlice çekilmiş seks kasedi ile bir kez daha sarsıldı.

İngiliz ilaç devi GlaxoSmithKline'a Çin'de seks kasedi şoku geldi. Yöneticilerinin Çinli yetkililer ve doktorlara rüşvet verdiği iddialarıyla soruşturulduğu GSK'da bu kez üst düzey yöneticilerden Mark Reilly'nin seks kasedi ortaya çıktı.

Financial Times'ın haberine göre bir otel odasına konulan gizli kameradan çekilen görüntüler tüm GSK üst düzey yöneticilerine e-mail aracılığı ile anonim olarak gönderildi. Seks kasedinin 2013'ün Mart ayında Çinli doktor ve sağlık bakanlığı yetkililerine rüşvet vermekle suçlanan GSK CEO'su Andrew Witty'ye de yollandığı belirtildi.

YOLSUZLUK OPERASYONUNDA ADI GEÇİYORDU
Seks kasedinde yer alan Mark Reilly'nin Çin'de faaliyet gösteren bir İngiliz özel dedektifi tutarak seks kasedinin kaynağını bulmaya çalıştığı öğrenildi. Mark Reilly Çin polisinin 10 aydır süren rüşvet operasyonu kapsamında "geniş çaplı ve sistematik rüşvet veren yöneticiler" arasında adı geçiyordu.
Şüpheler ise 2012'de GSK'dan ayrılan yönetici Vivian Shi'de yoğunlaştı. Vivian Shi'nin şirketin rüşvet iddialarının da kaynağı olduğu belirtilmiş ancak Shi iddiaları reddetmişti.