Politika
06 Haz 2022 23:47 Son Güncelleme: 07 Haz 2022 00:14

İl genel meclisinde MHP’liler, AK Partilileri protesto etti: "Cumhur İttifakı'na zarar veriyorsun"

Elazığ İl Genel Meclisi Haziran ayı son toplantısında Cumhur İttifakı üyeleri arasında tartışma yaşandı. İl Özel İdaresi Meclis Başkanı AKP’li İbrahim Şerbet, MHP Grup Başkanvekili Osman Dilek'e “Boş konuşuyorsun, ortamı geriyorsun” dedi.

Sözcü'nün haberine göre, meclis toplantısında gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından dilek ve temenni bölümüne geçildi.

Dilek ve temenniler bölümünde söz isteyen MHP’li Osman Dilek, AKP’li Şerbet’e adaletli olmadığını söyleyerek, “Siz orada oturan zat-ı muhteremler tarafsız olmak mecburiyetiniz var. Siz kürsüde adil olmak zorundasınız. Dün burada bir arkadaşımız bölgeyle ilgili bir şey söylüyor, ‘ortalığı karıştırıyorsun' deyip laf söylüyorsunuz. Cumhur İttifakı diyorsunuz, bizim heyetimiz Elazığ'ı tek tek geziyor, Cumhur İttifakı’nı anlatıyor. Sizin Cumhur İttifakınız bu mu? ” dedi.

Bunun üzerine  AKP'li Şerbet, “Cumhur İttifakı’na zarar veren sensin. Çünkü sen, gece burayla yazıyorsun, sabah burayla kalkıyorsun” diyerek araya girdi. Dilek de Şerbet'e “Provokatörlük yapıyorsun. Beni sindiremezsin, korkutamazsın” diyerek tepki gösterdi.

"BİZ BURADA İKİNCİ SINIF VATANDAŞMIŞIZ GİBİ MUAMELE YAPIYORSUNUZ"

“Buradaki meselelerin üzerine örtmek için çaba gösteren herkesin karşısında olacağız” diyen Dilek, şöyle konuştu:

"Bizim heyetimiz ilçe ilçe gezerek Cumhur İttifakı’nı anlatıyor. Siz bizim kurumsal kimliğimize hakaret ediyorsunuz. Biz bu kadar çalışacağız, köy köy gezeceğiz Cumhur İttifakı’nı anlatacağız. Buraya geleceğiz, sen çıkacaksın bize gider yapacaksın.

Kürsüye çıkınca cevap veriyorsunuz hakaret ediyorsunuz, ‘provokatör’ diyorsunuz, ‘Cumhur İttifakı’nı bozuyorsunuz’ diyorsunuz. Ben tepki göstermiyorum. Sizi Elazığ, kamuoyuna ve siyasi parti yetkililerinize şikayet ediyorum. Biz burada ikinci sınıf vatandaşmışız gibi muamele yapıyorsunuz bunu da divan yapıyor.”

AKP'Lİ BAŞKAN ARA VERDİ, MHP'LİLER PROTESTO ETTİ

MHP'li Dilek'in sözlerinin tamamlanmamasına rağmen Meclis Başkanı İbrahim Şerbet, meclis toplantısına ara verdi. Verilen 5 dakikalık aranın ardından meclis toplanırken MHP grubu AKP'lileri protesto ederek toplantıya katılmadı.

 "BAZILARI BU BİRLİĞİ İSTEMİYOR"

Aranın ardından söz alan AKP Grup Başkanvekili Hanifi Coşkun ise, şu ifadeleri kullandı:

“Meclis başkanı ve divanı üç yıla aşkın bir süredir çalışıyor. Adaletli ve dürüst bir şekilde görevini yürütmektedir. Ancak bazı arkadaşların işine gelmeyebilir. Burada otuz kişiyiz. Sürekli bu meclisi provoke eden sürekli gerginlik çıkaran tek kişiler bellidir. Kamuoyu bu kişileri çok iyi tanıyor.

Biz AK Parti grubu olarak Cumhur İttifakı’na sonuna kadar saygılıyız, ve bağlıyız. Cumhur İttifakı’nı diğer kanadı olan MHP gurubuna da ben MHP'nin yetkili organlarına saygılarımı iletirim. Hiçbir zaman AK Parti grubu olarak böyle bir ayrımcılıkta yapmadık ve yapmayacağız. Ancak bazıları bu birliği bu beraberliği doğrusu istemiyor.

Sürekli kargaşa sürekli gerginlik bekleyenler var. Bunu da boşuna beklemesin. Biz gerginlik ve kargaşaya taraf değiliz. Bir başkasına hakaret etme hakkın yoktur. Herkes bunu bilsin. Eğer bilmez ise mutlaka birileri bildirir.”