İktidara yakın medyanın zor sınavı: Zam haberleri nasıl verildi?

İktidara yakın gazetelerin bir kısmı, art arda yapılan zamları birinci sayfalarından vermek için yaratıcılığın sınırlarını zorladı. Bir kısmı ise pes edip zamları birinci sayfadan hiç görmedi.

İktidara yakın medyanın zor sınavı: Zam haberleri nasıl verildi? - Sayfa 1

 Türkiye yeni yılın ilk dakikalarına elektrik, doğalgaz, birçok vergi ve ödemede büyük zamlarla girdi. Zamlar kamuoyunda büyük tepkiye neden olurken, iktidara yakın medya zamları görmezden geldi ya da ilk sayfalarında çok az yer ayırdı.

110
İktidara yakın medyanın zor sınavı: Zam haberleri nasıl verildi? - Sayfa 2

Akşam gazetesi zammı "Karadeniz gazı seneye hazır" haberinin altında "Konut gazına yüzde 25 zam" başlığıyla gördü. Haberde "Doğalgaz ve elektrikte ertelenen artışlar 'kısmen' yapıldı, köprü ücretleri 'kademeli" belirlendi" denildi.  

210
İktidara yakın medyanın zor sınavı: Zam haberleri nasıl verildi? - Sayfa 3

Aydınlık gazetesi zammı manşetten "Devlet indiriyor şirketler bindiriyor" başlığıyla okuyucusuna sundu. Haberde özel dağıtım şirketleri eleştirildi ve 'kamulaştırma' yapılması gerektiği belirtildi.

310
İktidara yakın medyanın zor sınavı: Zam haberleri nasıl verildi? - Sayfa 4

Sabah gazetesi elektrik ve doğalgaz zammını ilk sayfasında hiç görmedi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir AK Partiliye yaptığı ziyareti manşete taşıdı.

410