Medya
11 Mar 2019 13:19 Son Güncelleme: 11 Mar 2019 14:45

"İktidara yakın medya çalışanı: Çok kalabalık ve gürültülü bir ortamdı, ezan sesini duymadım"

8 Mart günü İstiklal Caddesi’nde düzenlenen yürüyüş sırasında yürüyüşe katılanların ezanın okunması sırasında ıslıklar çalarak ezanı protesto ettiği iddiası gündeme oturdu.

HaberTürk yazarı Sevilay Yılman, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 8 Mart’ta Taksim’de polisin biber gazı ve plastik mermilerle sert bir şekilde müdahale ettiği eylemle ilgili olarak “CHP ve HDP’nin öncülüğünde bir grup güya kadınlar için Taksim'de bir araya geldi, ezana ıslıklarla terbiyesizlik ettiler. Bunlar hiç İstiklal Marşı okumamışlardır. Ezana sahip çıkmayanlar, düşman kapımıza dayandığında onları alkışlar” sözleriyle başlayan ezan tartışmasına dair değerlendirmede bulundu. Yılman, iktidara yakın medyada çalışan iki muhabir görüştüğünü söyledi. Buna göre muhabirlerden biri, "Genellikle polisi protesto için bağırış çağırış vardı zaten. Çok kalabalık ve gürültülü bir ortamdı. Açıkçası ben o gürültüde ezan sesini duymadım" dedi.

Yılman'ın "Lütfen bana 8 Mart’ta o absürt mesajları yollamayın!" başlığıyla yayımlanan yazısı şöyle:

8 Mart gününün akşamı Taksim’deki İstiklal Caddesi’nde yapılan ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu yürüyüş ile ilgili tartışmaları biliyorsunuz.

Yürüyüşe katılanların ezanın okunması sırasında ıslıklar çalarak ezanı protesto ettiği iddia ediliyor.

Görüntüleri izlediniz mi bilmiyorum ama izlediklerimden hareketle şunu söyleyebilirim ezan okunduğu sırada yürüyenlerin ıslık çaldığı, slogan attığı bal gibi bir gerçek.

Ancak şunu öğrendim ki o gerçeğin nedeni ezanı protesto etmek için değilmiş.     

Nereden biliyorum?

Evet. Orada değildim ama o an işleri gereği orada olan iki gazeteci arkadaşım vardı ve dün onları aradım.

İkisi de iktidara yakın medyada çalışan bu muhabir arkadaşlara işin esasını sordum.

Ezan okunduğu sıradaki alkışların, ıslıkların, atılan sloganların öncesinde de sonrasında da devam ettiğini dolayısıyla ezanı protesto için yapılıp yapılmadığını anlayamadıklarını söylüyorlar.

Hatta bu arkadaşlardan biri şöyle diyor; “Ben saat 18.00 gibi gittim İstiklal Caddesi’ne… O saat itibarı ile başladı zaten ıslıklar, alkışlar, sloganlar ve saat 21.30’a kadar yani kalabalık dağılana kadar da devam etti. Genellikle polisi protesto için bağırış çağırış vardı zaten. Çok kalabalık ve gürültülü bir ortamdı. Açıkçası ben o gürültüde ezan sesini duymadım. O nedenle yorum yapamayacağım…”

Muhabir arkadaşlar böyle aktarıyor durumu... 

Yazının tamamı için tıklayın