Medya
12 Mayıs 2011 11:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:20

''İKTİDAR BEYİNLERİNİ YIKAMIŞ!'' CAN ATAKLI'DAN KRAL FM'E ŞOK SUÇLAMA!

Vatan yazarı Can Ataklı, bugün köşesinde Kral FM hakkında şoke eden bir iddia ortaya attı.

Radyo anketinde bile aynı sonuç

Birbiri ardına anketler yayınlıyor birçok şirket. Gerçi hepsi birbirinin türevi durumunda. Adeta beyin yıkar gibi AKP’nin yüzde 48’den aşağı düşmeyeceği, CHP’nin yüzde 25’i bulamayacağı, MHP’nin ise baraja takılabileceği pompalanıyor zihinlere.

Anket merakına bir radyo da katılmış. Kral FM bir hafta süren bir kamuoyu araştırması yapıyor. Dinleyiciler oylarını veriyorlar, noter de bunları tasdik ediyor.
Pazartesi günü bu anketin sonucunun açıklanmasına denk geldim. Sunucu sonucu şöyle açıkladı: AKP: 47,5 CHP: 23,5 MHP: 12,3 Gerisi ise baraj altında.

Çok ilginç. Tıpatıp AKP anketlerinin aynısı çıkıyor radyo anketinden de.

Oysa bu mümkün değil. Çünkü radyo, televizyon, internet, gazete gibi halka açık konumda olan kuruluşların yaptığı anketlerde Türkiye profilini bulmanız mümkün değildir. Üstelik bu tür anketler parti ya da grupların birlikte hareket etmelerine de açıktır. “Normal yapıldığı” söylenen anketlerle birebir tutması ihtimalini matematikçilere bırakmak isterim.

İktidar medyada hiçbir boşluk bırakmak istemiyor. Kolu nereye uzanıyorsa orada yürütüyor beyin yıkama faaliyetlerini.

Şimdi radyocular bana itiraz edecek ve diyeceklerdir ki “Hayır, hiç müdahale etmedik, rakamlar da noter tasdikli.”

Diyeceğim şu: O anket yayınlandıktan sonra sadece kadınlara yönelik “oyunuzu kime vereceksiniz?” sorusu soruldu. Programa 12 kadın telefonla bağlandı. 2’si CHP 2’si de MHP’ye oy vereceğini söyledi. 8 kadın ise tercihinin AKP olduğunu söylerken, ağız birliği
etmişçesine “Başbakanımız’ın yaptıkların görmeyenler kördür” dediler. Oranlarsanız AKP yüzde 66 çıkıyor.
O an nasıl AKP’liler yüklendiyse, başka partililer de yüklenebilirdi. O halde bir haftalık sonuç nasıl AKP anketleriyle birebir tutuyor ki?
Daha sonra Kral FM’in kimin olduğuna baktım. Öğrenince “Yakışır” dedim kendi kendime.


*****

Siyasilerden röntgenciliği özel hayatları izlemek için değil, “toplumun röntgenini çekip” sorunlara çözüm bulmak için kullanmalarını isteriz! (Gani Yıldız)

Can Ataklı/Vatan