Ekonomi
25 Ağu 2022 09:40 Son Güncelleme: 25 Ağu 2022 09:44

İkinci el otomobilde kritik tarih belli oldu! Ticaret Bakanlığı duyurdu…

Otomobil piyasasındaki fahiş fiyat artışının önüne geçmek için yapılan düzenlemeyle sıfır araç satışına 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı getirilmişti. Bu yasağa uymayan kişilere 8.400 TL ceza kesileceği iddia edilmişti. Ticaret Bakanlığı yeni bir açıklama yaparak hem kritik tarihi duyurdu hem de ceza miktarı hakkındaki soru işaretlerinin önüne geçti.

İkinci el araçların 6 ay ve 6 bin kilometre dolmadan satılamayacağına ilişkin yönetmelik sonrası galericiler, stoktaki sıfır araçları korsan taksi olarak kiraya vermeye başladı. Öte yandan yasağı delenler için 8.400 TL ceza uygulanacağı haberleri de sosyal medyada geniş yer buldu. Bu iddiaların üzerine Ticaret Bakanlığı yeniden harekete geçti ve flaş bir açıklama yaptı.

15 EYLÜL'DEN SONRA...

Bakanlıktan yapılan açıklamada denetim ve cezalara vurgu yapılırken, "15 Eylül 2022 tarihinden sonra 81 ilimizde Ticaret İl Müdürlükleri aracılığıyla iş yeri denetimleri yapılarak ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre geçmeden pazarlaması yapılan (iş yerlerinde satışa sunulan) otomobil ve arazi taşıtları tespit edilecek ve bu faaliyetler de cezalandırılacaktır" denildi.