İkinci el araç alacaklara kötü haber! Yüzde 4 daha zamlandı

Son aylarda döviz kurlarında yaşanan artış sonra sıfır araç fiyatları el yakan sevileyelere ulaşmıştı. İkinci el piyasasına yönelen vatandaşlara ise kötü bir haber daha geldi. Araçla fiyatlarının ikinci elde de yüksek seviyelerde olmasının yanı sıra bir de son yapılan KDV ayarı, araç almak isteyenleri daha da zorlayacak gibi görünüyor.

İkinci el araç alacaklara kötü haber! Yüzde 4 daha zamlandı - Sayfa 1

Otomotiv sektöründe araç alım satımı yapanların ödediği KDV'nin nisan ayı itibarıyla yüzde 1'den 18'e çıkarılması, ikinci el araç fiyatlarında beklenenin de üzerinde zamlara yol açtı.

120
İkinci el araç alacaklara kötü haber! Yüzde 4 daha zamlandı - Sayfa 2

Zaten en durgun günlerini yaşadığı belirtilen ikinci el araç pazarında satışlar, fiyatların geldiği seviyenin de etkisiyle yüzde 33 azaldı.

220
İkinci el araç alacaklara kötü haber! Yüzde 4 daha zamlandı - Sayfa 3

Nisan ayı itibarıyla otomotiv sektöründe araç alım satımı yapanların ödediği KDV oranının yüzde 1’den yüzde 18’e çıkarılması, ikinci el fiyatlarında yeni zamlara yol açtı.

320
İkinci el araç alacaklara kötü haber! Yüzde 4 daha zamlandı - Sayfa 4

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı yeni düzenlemenin kurumsal ikinci el işi yapan firmaların maliyetlerini artıracağı, bunun da fiyatlara yüzde 2 civarında yansıyacağına yönelik beklentiler oluşmuştu. Yapılan zamlar ise beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

420