Televizyon
13 Mayıs 2015 11:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:33

İkinci Dr. Öz vakası: ‘Doktorum’ Kolonkaya’nın ‘yağ tutucu’ları toplatılıyor!

ABD’de ‘Dr. Oz Show‘la şöhreti yakalayan Mehmet Öz’ün tanıttığı yeşil kahve çekirdeği ve benzeri zayıflama haplarının sahte çıkması ve toplatılmasına karar verilmesinin ardından Türkiye’de de benzer bir skandal ortaya çıktı.

Sağlık Bakanlığı, Kanal D’de yayınlanmış ‘Doktorum’ programıyla ünlenen doktor Aytuğ Kolonkaya’nın tanıttığı ‘Fat Block-Yağ Tutucu’ adlı ürünün toplatılmasını istedi.

Vatan’dan Arif Taşkın’ın haberine göre yaz aylarının gelmesiyle birlikte özellikle internet üzerinde zayıflama ilaçlarının satışları artarken Sağlık Bakanlığı da harekete geçti. Bakanlık son olarak İfarma İlaç Pazarlama şirketine ait ve doktor Aytuğ Kolonkaya’nın da reklamını yaptığı ‘Fat-Block Yağ Tutucu’ ürün için toplatılması için valiliklere, eczacılara ve ecza depolarına, hastanelere yazı gönderdi.



Sağlık Bakanlığı’nın yasaklamasına rağmen ilaç için Tarım Bakanlığı’ndan farklı isimlerle izin alındığı ve internet üzerinden satışına da devam edildiği öğrenildi. Aldıkları ürünler işe yaramadığı ya da yan etkiler gibi çeşitli nedenlerle üründen memnun kalmayan tüketiciler ise internetten ürüne şikayet yağdırdı.

Bir siteden Fat-Block alan bir tüketici “Ürünün iki adeti bitti ve hiçbir işe yaramıyor. Firmayı aradığımda görüşecek tek yetkili bile bulamadım. Mahkemeye vereceğim” diyerek şikayetini dile getirdi.

Dr. Öz’ün hapları da ‘mucizevi’ değilmiş

Geçen ay ABD’de Mehmet Öz’ün tanıttığı yeşil kahve çekirdeği zayıflama haplarını dağıtan şirkete toplamda 9 milyon dolarlık ceza kesilmiş ve hapların satışı da yasaklanmıştı. Hatta Amerikalı bir grup hekim, Öz’ü sahtekar ve şarlatan ilan edip Columbia Üniversitesi’nden atılmasını istemişti.