Gündem
25 Tem 2014 17:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:30

İki yazar da "ben" diyor! Erdoğan'a o soruyu kim sordu?

Başbakan Erdoğan'a uçakta sorularını yönelten gazetecilerden Star yazarı Hakan Albayrak ile Sabah yazarı Sevilay Yükselir'in "frak kulisi" kafaları karıştırdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana mitingi dönüşünde, uçakta yandaş gazetecilerin sorularını yanıtladı.Erdoğan, Başbakanlık için aklında birkaç isim olduğunu söyledi.

Gazetecilerin sorduğu ilginç sorulardan biri de "Frak giyecek misiniz" sorusuydu. Erdoğan "geleneğimizde yok" diyerek frak giymeyeceğini söyledi.

İlginç olan ise Başbakan Erdoğan'a sorulan soruları iki yandaş gazetecinin de "ben sordum" diye aktarmasıydı.

Star gazetesi, konuşmanın Hakan Albayrak ile Başbakan arasında geçtiğini belirterek şunları yazdı:

"Adana mitingi dönüşünde, uçakta Star Gazetesi yazarı Hakan Albayrak'ın sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Cumhurbaşkanı olmanız halinde frak giyecek misiniz" sorusuna "Allah nasip eder, o günleri görürsek, onu da göreceksiniz" yanıtını verdi.

Albayrak'ın soruda ısrar etmesi üzerine ise Erdoğan'ın bu kez cevabı "seçildiğim zaman ne yapacağımı göreceksiniz, bizim geleneğimizde frag yok" şeklinde oldu.

İşte Albayrak ile Erdoğan arasındaki o diyalog:

- Cumhurbaşkanı olduğunuzda, frak giyecek misiniz?

Allah nasip eder o günleri görürsek, onu da göreceksiniz.

- Giyeceksiniz yani?

Diyorum ki, seçildiğim zaman, ne yapacağımı da göreceksiniz.

- Bunu geleneksel bir şey olarak görenler, giymeniz gerektiğini söyleyenler de var...

Bizim geleneğimizde yok o, başkalarının geleneğinde var. Bunun bize kazandıracağı hiçbir şey yok. Beni 11,5 yıllık Başbakanlığım süresince gördünüz. Beni hiç o şekilde gördünüz mü? Şekle takılan biri değilim elbet, o ayrı mesele. Olması gerekeni, olması gereken zamanda uygularım. Benim karakterim de böyle."

AYNI SORULARI SEVİLAY YÜKSELİR DE SORMUŞ

İşte Sabah gazetesinden Sevilay Yükselir'in konuya dair yazdıkları:

(...)Dedi ki Başbakan: "Allah nasip eder o günleri görürsek, onu da göreceksiniz."

Önce bir bakındık birbirimize tabii ne demek istedi diye. Bir şey dememişti aslında ama demişti işte. Siz bundan ne anlarsanız anlayın durumuydu tam olarak! Ağzından laf almak için devreye girdim ve "Giyeceksiniz yani değil mi?" dedim ama o da "Diyorum ki, seçildiğim zaman, ne yapacağımı da göreceksiniz!" şeklinde cevap verdi. Yılmadım ve bu defa bir uyanıklık yapıp asla yanıtsız bırakamayacağını bildiğim bir soruyla karşılık verdim ben de: "Bunu geleneksel bir şey olarak görenler, giymeniz gerektiğini söyleyenler var..." Tam da tahmin ettiğim gibi oldu ve Başbakan ketumluğu bir kenara bırakıp çok net biçimde frak giyme konusunda tavrını ortaya koydu şu ifadelerle: "Bizim geleneğimizde yok o, başkalarının geleneğinde var."