Medya
11 Tem 2022 12:00 Son Güncelleme: 11 Tem 2022 12:06

İki uyuşturucu baronu cinayetinin perde arkası: 4,9 ton kokain kavgası

Gazeteci Timur Soykan, 4,9 ton kokainle bağlantılı olarak öldürüldükleri belirtilen Orhan Adıbelli ve Cevat Bozdağ cinayetinin perde arkasını yazdı.

Birgün gazetesi yazarı Timur Soykan, “Sedat Peker’in gündeme getirdiği Orhan Adıbelli cinayeti Kolombiya’da Türkiye’ye gönderilmek üzereyken yakalanan 4.9 ton kokain nedeniyle işlenmiş olabilir mi? Hatta bu nedenle öldürülen tek baronun Orhan Adıbelli olmadığı öne sürülüyor.” diye yazdı.

Soykan yazısında, “Cevat Bozdağ ile Orhan Adıbelli’yi yakından tanıyan kişilerle konuştum. Onların iddiasına göre; iki uyuşturucu baronu, Orhan Adıbelli Türkiye’ye yerleştikten sonra zehir ağlarını Türkiye’ye doğru genişletti. Sedat Peker’in gündeme getirdiği Murat Boyracı’nın da onlarla çalıştığını öne sürüyorlar. İddiaya göre; özellikle Ambarlı, Dilovası ve Mersin limanları üzerinden büyük sevkıyatlar yapıyorlardı. Kokainin Avrupa’dan çok daha pahalı olduğu Türkiye ve Ortadoğu pazarından büyük paralar kazandılar. Ve çok çarpıcı, cinayet tarihlerine bakıldığında oldukça tutarlı görünen iddia: Kolombiya’da yakalanan 4.9 ton kokainin organizatörleri de onlardı. Elbette sadece onların işi değildi. ‘Mutfak’ denilen Kolombiya’daki kokain laboratuvarlarının sahibi uyuşturucu baronları malın yakalanmasına çok öfkelenmişti." ifadesini kullandı. 

Soykan şunları kaydetti:

"4.9 ton kokain yakalandıktan bir süre sonra İstanbul’da taraflar bir araya geldi. Amaç yüzlerce milyon dolarlık kaybın sorumlularını bulup parayı onlardan tahsil etmekti. Buna, yeraltı dünyasının jargonunda ‘masa kurmak’ ya da ‘cemaati toplamak’ deniliyor. O masada Cevat Bozdağ, Orhan Adıbelli, Murat Boyracı’nın yanı sıra arabulucu olarak bazı mafya gruplarının temsilcileri vardı. Bazı kaynaklar Mehmet Ağar’ın masada olduğunu iddia ederken bazıları Mehmet Ağar’ın orada olmadığını ama Orhan Adıbelli’yi bir süre koruması altına aldığını öne sürüyor.

İddiaya göre; o masada Orhan Adıbelli ile Cevat Bozdağ kavga etti ve 50 milyon avroluk alacak-verecek konusunda anlaşamadılar. Murat Boyracı, Cevat Bozdağ’a yakındı.

Bundan sonrası herkesin elinin tetikte ve namlunun ucunda olduğu bir süreçti. Cevat Bozdağ cinayetiyle ilgili biri Türk, diğeri Güney Amerika ülkesi Surinam uyruklu iki kişi yakalandı ama konuşmadılar. Orhan Adıbelli’nin tetikçisi ise cinayet için 2 milyon avroya anlaştıklarını anlattı. Kendisini azmettiren kişinin Sadık Onur Mert olduğunu anlatıp “Eğer yakalanırsam Cevdet Bozdağ’ın adını vermemi bana söylediler” dedi. Soruşturma Antep’teki bir suç örgütüyle sınırlı bırakıldı. Sedat Peker’in iddiasına göre cinayeti Murat Boyracı azmettirdi.

Sonuçta 4.9 ton kokain ile birlikte iki baron cinayeti şimdilik karanlık perdeler ardında. Umarım bir gün gerçek soruşturmalarla bu iddiaların doğru olup olmadığını öğreneceğiz."