Reklam PR
04 Haz 2010 12:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:20

İKİ REKLAM ARASINDA İLGİNÇ BENZERLİK! KİM KİMDEN ESİNLENDİ? VİDEO

CNNTürk'te yemek programı yapan Mehmet Yaşin ve Özkan Uğur'un oynadığı reklam filmi ile 2006 yılındaki bir reklamın benzerliği dikkat çekiyor.

Danone’nin tatlı markası Danette, yeni reklam filmi ile ekranda yerini aldı. CNNTürk’te yemek programı yapan Mehmet Yaşin ve Özkan Oğur’ın rol aldığı reklam filmi ile 2006 yılında ekranlara gelen Ülker İçim reklamı arasındaki büyük benzerlik dikkat çekiyor.

Bu yıl sektördeki 10. yılını kutlayan Danette, yeni reklam filmini tüketicisinin beğenisine sundu. CNNTürk’ün ’Yol Üstü lezzet Durakları’ programıyla ekranda sıkça boy gösteren Mehmet Yaşin’in programından bir bölümmüş gibi ekrana gelen reklamda Yaşin’e, sevilen müzisyen-oyuncu Özkan Oğur eşlik ediyor.

İŞTE O REKLAMLAR
 
Oğur’un tatlıcı Tahir olarak ekrana geldiği reklam, Danette’nin lezzet vurgusu ile öne çıkıyor. Oğur, reklamdaki performansı ile dikkat çekerken reklamın cıngılını da seslendiriyor. Reklam, ilk kez dün izleyiciyle buluştu.
 
İçim Yoğurt reklamına olan benzerlik
Danette’nin yeni reklam filminin senaryosu, İçim Yoğurt’un 2006 yılında, oyuncu Binnur Kaya ile çekilen reklam filmi ile büyük benzerlikler taşıyor. Her iki reklam filminde de yerel lezzetlerin tadılması ve büyük beğeni toplaması, yerel tat sanılan ürünlerin arkasından büyük bir markanın çıkması, ürünün sırrının küçük bir çocuk tarafından açıklanmasının önlenmesi gibi sahneler yer alıyor. Olayların gelişimi ve senaryoları arasında büyük benzerlikler olan iki ürünün de süt ürünleri markası olması dikkat çeken bir diğer detay...

medyaloji