Politika
04 Eki 2022 07:16 Son Güncelleme: 04 Eki 2022 07:16

İki parti liderinden Kılıçdaroğlu'nun çıkışına destek!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı 'başörtüsü' açıklamasına destek verdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu bu gece sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, “Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız. Yarın itibari ile bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adımı atıyoruz. Kanun teklifimizi grup toplantımızdan hemen sonra TBMM’ye sunacağız” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışına 6'lı masanın iki partisinden destek geldi. Gelecek Partisi lideri sosyal medya hesabından, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun bütün alanlarda başörtü özgürlüğünü yasal teminat altına alma çağrısını toplumsal barış açısından çok değerli buluyorum. Bütün siyasi partileri ve milletvekillerini bu yasa teklifine destek vermeye çağırıyorum.” paylaşımını yaptı.

 

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu ise hesabından, "Sn. Kılıçdaroğlu’nun, kazanımları yasal güvence altına alacak ve keyfi uygulamalara son verecek olan çağrısını kıymetli buluyor ve destekliyoruz." ifadesini kullandı.