Televizyon
08 Mayıs 2014 14:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:09

İki karısını öldürdü, üçüncüsü için TV'ye çıktı

Flash TV'de yayınlanan bir evlilik programına çıkarak evlenmek istediğini söyleyen 62 yaşındaki Sefer Çalınak'ın daha önce 2 eşini öldürdüğü ortaya çıktı

Resmi nikâhsız yaşadığı iki kadını da öldürüp hapis yattıktan sonra afla serbest kalan 62 yaşındaki Sefer Çalınak, bir televizyon kanalında evlilik programına katıldı. Çalınak, işlediği cinayetleri ekrandan soğukkanlılıkla anlattı.

Her iki günde bir kadın cinayetinin işlendiği Türkiye’de faillerin aldığı cezalar yıllardır tartışma konusu. Bu tartışmalara cevap niteliğinde bir olay dün Flash Tv ekranlarında yayınlanan ‘Ne Çıkarsa Bahtına’ isimli evlilik programında yaşandı. İki kadın cinayetinin faili olan 62 yaşındaki Sefer Çalınak dün evlilik talebiyle programa katıldı. Ancak Çalınak’ın canlı yayında işlediği kadın cinayetlerini anlattığı anlar tüyler ürpertti. Program sunucusu ise Çalınak’ın anlatımları üzerine kendisine partner bulamayacağını söyleyerek programdan ayrılmasını istedi. Programın ardından ulaştığımız Sefer Çalınak, iki kadını nasıl öldürdüğünü soğukkanlılıkla şöyle anlattı:

‘Baltayı salladım’
“Babamın amcasının kızı Fadime’yi dul bir adama vereceklerdi. Ona vermesinler diye de ben 17 yaşındaki kuzenim Fadime’yi kaçırdım. Sonra ailemin yanına getirdim ve birlikte yaşamaya başladık. Birlikte yaşayalı 5 ay olmuştu ki hal ve hareketleri değişti. Onunla evlenmek isteyen kişinin yeğeni bizim köye gelip gitmeye başladı. Kıskandım ve elimden kaza koptu, öldürdüm. Ardından cezamı da çektim. 13 sene 9 ay 10 gün almama rağmen aftan yararlanarak 4.5 sene yatıp, çıktım. Çıktıktan sonra önce askere gittim ardından da Elif isimli bir kadınla evlendim.
Ondan iki çocuğum oldu. Yaklaşık 5 yıl evli kaldıktan sonra ayrıldım. Para konusunda anlaşamıyorduk. İşyerinden bir arkadaşımla kavga ettim ve bir anlık öfkeyle onu silahla yaraladım. Elif’ten sonra da Yosma’yla tanıştık ve birlikte yaşamaya başladık. Yosma o zaman evliydi ama boşancaktı. Beni dolandırdı. Beni öldürmeye teşebbüs edince onu öldürdüm. Baltayı sallamamla yanlışlıkla öldü. Tekrar cezaevine girdim. Arkadaşımı yaralamamdan 4.5 yıl cezam vardı. Yosma’nın cinayet cezası da ona eklendi. Toplam 15 sene verdiler bana ancak 10.5 yıl yatıp çıktım.”
‘Ben kader kurbanıyım’
Çalınak, tüm birlikteliklerinde bir kadını öldürdüğünü söylediğini de iddia ederek, “Ben kader kurbanıyım. Dürüstüm, yalan söyleyemem. Evlenmek benim de hakkım değil mi? Şeker hastasıyım, bir su verenim olsun istiyorum” dedi. Aldığı cezalar nedeniyle 15 farklı cezaevinde kaldığını anlatan Çalınak, cezaevlerinde kadın cinayeti işlemekten dolayı hiçbir baskıyla karşılaşmadığını da belirterek, “Zaten kaldığım koğuşların çoğunda kadınını öldüren vardı. Dolu böyle kader kurbanı. Çok iyi davrandılar bana. Gayet keyfim yerindeydi. Biz kader kurbanıydık” diye konuştu.
‘Aflar ve indirimler olmasın’

Sefer Çalınak’ın iki cinayet işleyip 14 yıl cezaevinde kalmasını İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı avukat Hale Akgün şöyle yorumladı: “Aflardan öldürme fillerinde ‘canavarca hisle’ öldüren yararlanmamalı. İsteğimiz afların, indirimlerin olmaması.”

Medya İzleme Grubu’ndan (MEDİZ) Doç. Dr. Hülya Uğur Tanrıöver, program hakkında suç duyurusunda bulunulması gerektiğini belirterek “Başvuran kişilerin sicillerini görmeleri gerekirdi” dedi.
Öte yandan programın yapımcısı Gözde Kurt ise Milliyet’e,  “Kendisi bize 1 cinayet işlediğini programa katılmadan önce söyledi. Biz de yasal yollarla cezasını çektiği için yayına çıkarttık. Ancak 2. cinayeti bilmiyorduk” açıklamasını yaptı.