Gündem
03 Haz 2016 15:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:17

İki gazete, dokuz kanala ‘terör propagandası’ndan soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu, muhalif dokuz kanal ve iki gazete hakkında soruşturma başlattı.

Haberdar’dan Arzu Yıldız’ın haberine göre savcılık, suç duyuruları, isimsiz ihbarlar ve BİMER’e yapılan şikayetler üzerine harekete geçti. Soruşturma kapsamında söz konusu kanal ve gazeteler incelenecek.

Özgür Gündem’in ‘Newruz’da her yer direnen Sur olacak’ başlıklı haberi için emniyete gazetenin ‘terör örgütü propagandası yaptığı’na dair ihbar ve BİMER’e yapılan ‘gazetenin satışlarının durdurulması gerektiği ancak halen satışta olduğu’ şikayet de soruşturma konusu oldu.

Gülen Cemaati’ne yakın Can Erzincan TV’nin ‘FETÖ-PDY propagandası yaptığına’ ilişkin şikayet üzerine de tahkikat başlatıldı.

Yine ihbar üzerine İMC TV, Hayat TV, MED NUÇE TV, STREK TV, K24, VAN TV, RONAHİ TV, NEWROZ TV ve Evrensel gazetesi hakkında da ‘terör örgütü propagandası yapmak’ iddiasıyla soruşturma açıldı.

Bugüne kadar Özgür Gündem gazetesiyle dayanışma amacıyla başlatılan ‘Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği’ kampanyasına destek verdiği için Nurcan Baysal, Celal Başlangıç, Ahmet Abakay, Fehim Işık, Eşber Yağmurdereli, Erol Önderoğlu, Sebahat Tuncel, Celalettin Can, Ertuğrul Mavioğlu, Faruk Eren, Ayşe Düzkan, Mustafa Sönmez, Melda Onur, Ragıp Duran, Nurcan Baysal ve Ömer Ağın hakkında da ‘terör örgütü propagandası’ iddiasıyla soruşturma açılmıştı.

Dicle Haber Ajansı’nın toplam 13 muhabiri de aynı suçlamadan dolayı tutuklu bulunuyor.