Gündem
20 Ara 2011 12:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:08

İKİ ERKEĞİ BİLE YATAĞA SOKTULAR! İBRAHİM ŞAHİN, DİĞER TV'LERİ TOPA TUTTU!

Hakettiği kadar tartışma ortamı bulmasa da gündemdeki yerini koruyan reyting operasyonu Ülke TV'de masaya yatırıldı.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin telefonla katıldığı programda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Şahin, TRT olarak reyting ölçümüne dönük itirazlarının çok daha geriye dayandığını hatırlattı. Yerli dizilerin içeriğinde reyting sisteminin beslediği çarpıklıklar olduğunu savunan Şahin, ’bu reyting ölçüm sisteminde toplumun değer yargılarını zedeleyen yapımlar da güç kazanıyor" diyerek dizileri topa tuttu.

"Biz TRT olarak kamu yayıncılığı yapıyoruz birinci olmak gibi iddiamız olamaz haliyle. Ama 20. bile olsak bunun güvenilir bir kaynakla ortaya konması gerekir ki biz tedbirimiz alıp ona göre yayın yapalım. AGB’de birinci olan bizim şirketimizin ölçümünde de birinci oluyor ama oranlar ve detaydaki rakamlar çok önemli. Reklam dağılımında hangi kanalın ne kadar para alacağını belirlenmesi açısından bu rakamlar çok önemli. Mevcut sistemin hayatta kalma şansı yoktur.

CİNSELLİKLE REYTİNG ALIYORLAR

Bu reyting sistemi adaletli olmadığı gibi hangi tip yapımların izlenip izlenemediğini belirlediği için toplumun değer yargılarını zedeleyen yapımlar da güç kazanıyor. Dizilerde şiddet ve cinsellik içeren sahneler haber yapılarak tanıtılıyor insanlarda merak uyandırılarak reyting alınıyor. Diğer yandan toplumun hassasiyetlerine uygun diziler de reyting almadığı için yayından kalkıyor. En son bildiğiniz gibi iki erkeği bile aynı yatağa soktular. Hiç bir şekilde bizim toplum yapımızla bağdaşmayan şeyler yani...

Bundan sonra ne yapılmalı? Yeni bir ihale yapılır, bu ihaleyi ve sonrasındaki denetimi RTÜK yapmalıdır. Biz örneğin reyting ölçümünün denetimini üniversitelere yaptırıyoruz."