Gündem
03 Ağu 2023 08:59 Son Güncelleme: 03 Ağu 2023 13:53

İhraç edilince intihar eden müftünün eşi konuştu

Balıkesir'de görev yapan müftü Mehmet Deniz, motosiklete bindiği ve cübbe giymediği için ihraç edilince intihar etti. Eşi Zeynep Deniz, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a “Bunun hesabını nasıl vereceksiniz?” diye sordu.

Balıkesir'de görevli müftü Mehmet Deniz, bisiklet ve motosikletle işe gitmesi ve cübbe giymemesi sebep gösterilerek, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan soruşturma kapsamında meslekten ihraç edildi.

Sözcü'nün haberine göre; soruşturmanın ardından müftülükten atılan Mehmet Deniz, bunun üzerine mahkemeye başvurdu. Balıkesir İdare Mahkemesi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kınama cezasını ve müftülükten atılma kararını bozarak göreve iade kararı verdi. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı bu kararı işleme koymadı.

AYM KARARINI BEKLEYEMEDİ

Müftü Mehmet Deniz bunun üzerine durumu Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı. Anayasa Mahkemesi süreci devam ederken, yaşadıklarına daha fazla dayanamayan beş çocuk babası Mehmet Deniz, intihar ederek yaşamına son verdi. Ölmeden önce bıraktığı mektup ise savcılık tarafından incelemeye alındı. Cenazesi adli tıp kurumundan alınan Müftü Mehmet Deniz, Dursunbey'in Beyce Mahallesi'nde sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi. Manisa Kırkağaç İlçe Müftüsü olarak görev yaparken geçirdiği soruşturma sonrası Balıkesir İl Vaiziliği görevine atanan ve yaşadığı bu durumu kaldıramayacak 51 yaşında intihar eden Mehmet Deniz'in acılı eşi Zeynep Deniz, Diyanet yetkililerine seslendi.

“MAHKEMEYE MÜDAHALE VAR”

“Hayatı boyunca onuru ve şerefi ile yaşamış olan eşim hangi sebepten dolayı cezalandırıldı? Bunları kaldıramayan eşim yaşamına son verdi. Mahkeme kararları kim için ve ne için verildi? Sayın Ali Erbaş'a sesleniyorum; Hz. Ömer demiyor muydu, ‘Fırat kenarında kuzuyu bir kurt kapsa hesabı Ömer'den sorulur.' Biz bunun hesabını kimden soracağız Sayın Başkan? Benim, eşimin ve çocuklarımın vebali kimlerin? Bunun hesabını nasıl vereceksiniz bana? Bize ‘Mazlumsunuz, mahkemeye gidin' dediğiniz halde, bu mahkeme kararları kimler tarafından müdahale edilerek bu hale getirildi? Bu işle alakalı olduğunuzu inkar edebilecek misiniz? Bu vebali nasıl kaldırabileceksiniz?”