Gündem
04 Oca 2013 22:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:35

İHLAS HABER AJANSI 20.YAŞINI KUTLUYOR

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören tarafından 4 Ocak 1993'te kurulan İhlas Haber Ajansı (İHA), 20 yaşında.

İstanbul Cağaloğlu’nda 20 yıl önce sade bir törenle yayın hayatına başlayan İHA, bugün 5 kıtada 800 muhabiri ile yaptığı haberleri Türkiye ve dünyadaki bin 500’den fazla abonesine ulaştırıyor.

Sivas olayları, Alaattin Çakıcı’nın Fransa’da yakalanması ve Amerikalı Taliban John Walker’ın Afganistan’da ele geçirilmesi gibi dünya çapında daha pek çok özel habere imza atan İHA, en büyük başarısını ise 2003 yılındaki Irak savaşında gösterdi. 20 Mart 2003 tarihinde, Amerikan güçlerinin Irak’a saldırması ile başlayan savaşta, Türk medya kuruluşlarının tamamı, dünya medyasının da çok büyük bir kısmının can güvenliği ve şiddetli savaş şartlarından dolayı Bağdat’ı terk ettiğinde, beş kişiden oluşan İHA ekibi, savaşın ikinci günü kendilerine katılan Türkiye Gazetesi muhabirleri İrfan Özfatura ve Osman Sağırlı ile birlikte, yaşananları Türk ve dünya medyasına anbean iletmeyi başardı.
İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören, 20. kuruluş yıldönümü münasebetiyle İHA’ya yaptığı açıklamada, “İHA benim en önemli projelerimden biridir. İHA ile gurur duyuyorum, 20 yılda çok güzel işler yaptık” şeklinde konuştu.

İHA Genel Müdürü Thomas Bonifield da, "Sayın Enver Ören'in arzusunu gerçekleştirmek yani İHA'yı dünyanın en başarılı haber ajansı yapmak için çalışıyoruz. Bu noktada hem Türkiye'de hem de dünyanın değişik ülkelerinde büyüme faaliyetlerimiz ve yatırımlarımız devam ediyor" şeklinde konuştu. İHA