Gündem
23 Haz 2010 09:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:24

İHLAS GAZETECİLİK DOĞAN GRUBU'NU SOLLADI

1 lira 65 kuruştan halka açılan İhlas gazetecilik hisseleri bir hafta içerisinde patlama yaptı

1 lira  65 kuruştan halka açılan İhlas gazetecilik hisseleri bir hafta içerisinde yüzde 150 değer kazanarak 4 lira 14 kuruşa kadar çıktı.  Hızlı yükseliş şirketin piyasa değerini 330 milyon doların üzerine çıkardı.

İhlas gazetecilik 331 milyon doları aşan piyasa değeri ile 257 milyon dolarlık İhlas holding’i geride bıraktı. 307 milyon dolar piyasa değerine sahip doğan gazetecilik de İhlas gazeteciliğin gerisinde kaldı. bu hızlı yükselişlerin ardından hisselerde sert satışlar yaşanmaya başladı. İhlas gazeteciliğin kaybı bu kez yüzde 10’u geçti.

‘MANİPÜLASYON YOK’

Şirket hisselerindeki sert hareketler sonrası inceleme başlatan SPK, manipülatif bir işlem tespit edemedi. SPK  kaynaklarından  elde edilen bilgilere hızlı yükselişin temel nedeni arz-talep dengesizliği....Yetkililer, satışların az olduğu, buna karşın bir yatırımcı grubunu hisselere yoğun ilgi gösterdiğini belirtiyor.

 Yatırımcı grubundaki kişiler arasında ise bir ilişki tespit edilmedi. ancak İhlas gazetecilik hisselerinde yaşanan sert hareketler sonrasında yetkililer, benzer halka arzlar için bir dizi yeni tedbir üzerinde çalışma yürütüyor.  özellikle  halka arzdan sonra yaşanabilecek hızlı yükselişleri önlemek için üzerinde çalışılan projeler şunlar:

İŞTE SPK’NIN ÖNLEMLERİ

--ikincil halka arzlara izin: özellikle arz-talep dengesizliğinin yaşandığı hisseleri rahatlatmak için ikincil halka arzların kolaylaştırılması düşünülüyor. Rüçhan hakkının kısıtlanması ile arz yönünden sıkışan hisselerin rahatlatılması amaçlanıyor.

--Sürekli müzayedeye son verilmesi: küçük ve derinliği kaybolan hisselere piyasa yapıcılığının ve tek fiyat uygulamasının getirilmesi

--Ortak satışına izin: 6 ay boyunca halka arzdan aldığı hisseleri satması yasak olan ortaklara bu zorunluluğun kaldırılması gündeme getirilebilir.