Gündem
04 Eyl 2020 13:56 Son Güncelleme: 04 Eyl 2020 13:58

İhaleye günler kala Ünal Aysal'dan itiraz!

Ünal Aysal, borçları nedeniyle 10 Eylül'de icra yoluyla satışına karar verilen Hotel Les Ottomans'ın satışına itiraz etti.

Sabah'tan Dilek Yaman'ın haberine göre, Ünal Aysal'ın sahibi olduğu şirketin bir bankaya borcu nedeniyle Ortaköy'deki Les Ottomans Hotel olarak faaliyet gösteren 440 milyon TL değerindeki Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı icralık olmuş, borçlu olduğu banka, mülkün icradan satışını talep etmişti. Aysal, otel için geçtiğimiz yıl konkordato talep etmiş ve mahkemenin konkordato talebini kabul etmesi üzerine icra satışı da iptal edilerek, otele kayyum atanmıştı. Kayyum'un atanmasıyla birlikte Ünal Aysal'ın eski eşi Ahu Aysal Kerimoğlu, 2006 yılında 60 milyon dolar harcayarak açtığı, Hotel Les Ottomans'tan ayrılmıştı.

Otelin kazancı borçlarını karşılamıyor

Ancak konkordato ilan etmek de Ünal Aysal'ı kurtaramamış, Aralık ayından bu yana otelin defterlerini inceleyen yetkililer, otelin kazancının borçlarını karşılayamayacağına karar vermişti. Bu yüzden otel Les Ottomans'ın icradan satılmasına karar verilmişti. İcradan satış ilanı yayınlanan Les Ottomans Otel için 440 milyon 735 bin 355 liralık kıymet biçilerek, satış ihalesi 10 Eylül saat 15.00'te İstanbul 10. İcra Müdürlüğü Mezat Salonunda yapılmasına karar verilmişti.

İptal başvurusu

Ünal Aysal'dan Oteli kurtarmak için flaş bir adım daha geldi. Aysal'ın sahibi olduğu şirket, borçlu olduğu bankanın İcra Müdürlüğü'ne başvurarak ipoteğin paraya çevrilmesi yoluyla başlattığı icra takibine itiraz etti. Mahkemeye sundukları itiraz dilekçesinde, başlatılan icra takibi tarihinin 17 Mayıs 2019 tarihinden sonra 1 yıl içinde satış istememesi nedeniyle İcra İflas Kanunun 150. maddesinin ikinci fıkrası gereği düşürülmesi gerektiği ve bankanın İcra Müdürlüğü'ne yeniden takip için başvurması gerektiği kaydedildi.

Bu nedenle İstanbul 10. İcra Müdürlüğündeki dosyada başlatılan 'İpoteğin paraya çevrilmesi yoluyla takibin' iptaline karar verilmesinin talep edildiği dilekçede, ' takip alacaklısı bankanın düşen takibe dayanarak yeniden satış talebinde bulunduğundan ve icra müdürlüğünce 10.9.2020 tarihinde 1. artırma günü verildiğinden takibin iptalini talep ediyoruz' ifadeleri yazıldı.