Gündem
05 Nis 2012 10:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:30

İHALEDE 1 MİLYAR DOLARI CEBİNDEN ÇIKARAN, GAZETESİNDE ÇALIŞANIN HAKKINI VERMİYOR!

Bülent Arınç, isim vermeden Akşam Grubu'nun sahibi Mehmet Emin Karamehmet'i eleştirdi...

Arınç: Gazetecilerin yıpranma hakkı için çalışıyoruz

Başbakan Yardımcısı Arınç, Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.
Burada yaptığı konuşmada gazetecilerin yıpranma hakkı konusuna değinen Arınç, şöyle konuştu: “Sayın Başbakanımız da bizim bu konuda çalışmamızı istemişti, çalışıyoruz. Bu gazeteciler için elbette önemli bir kazanım olur. Ancak gazeteciler için bundan daha da ötesi kazanım olacak.”
Arınç, gazetecilerin çalışma garantisinin, yaptıkları iş karşılığında elde edecekleri özlük haklarının güçlü olmasını istediklerini kaydederek, ”Bugün piyasada milyarları, trilyonları çok kolay telaffuz eden bazı iş adamlarının patronu olduğu bazı gazeteler var ki çalışanlar hem atılma tehlikesiyle karşı karşıya ve hem de 6-7 aylık çalışmalarının da ödenmemesiyle karşı karşıya. Bir ihaleye girerken bir milyar doları cebinden çıkaran bir insan, kendi televizyonunda ve gazetesinde çalışanların hakkını vermiyor. O yüzden yıpranma hakkını ne kadar konuşuyorsak onun biraz daha  fazlasını bu acımasız patronlara karşı da kullanmamız lazım” dedi.

‘Darısı özel sektöre’
Basın sektöründe sendikalaşma olmadığını ifade eden Arınç, ”Bugün Anadolu Ajansı’nda eskiden bir sendika vardı, şimdi iki sendika var. Darısı başkalarının başına. Bu konuda düzenlemeler sadece yasal olmakla kalmamalı aynı zamanda sizin de sizi savunan insanların da patronlara karşı bunu temin edecek psikolojik ortamı, bir yasal ortamı da temin etmemiz lazım” dedi. 

MİLLİYET