Gündem
08 Oca 2010 15:43 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 14:02

İHALE YAPILMADAN OLAY OLDU!.. SÜPER LİG YAYIN İHALESİ TBMM GÜNDEMİNDE!..

HP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Türkiye Futbol Federasyonu´nun Süper ligin yayın ihalesine TRT´nin Türk Telekom ile birlikte girip girmeyeceğini sordu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle verilen soru önergesinde maçların şifresiz yayınlanıp yayınlanmayacağını da soran Köktürk,  "TRT´nin Web TV veya IP TV ile ilgili bir çalışması yatırımı var mıdır?" dedi.


 


Köktürk, soru önergesinde Türk Telekom ile TRT arasında bu konuda bir anlaşma yapılıp yapılmadığını,  yapıldı ise aynı zamanda Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin hangi kurumun temsilcisi olarak anlaşmaya imza attığını sordu.


 


Köktürk´ün yanıtlanmasını istediği sorular şöyle:


 



  1. TRT ile Türk Telekom arasında Süper Lig´in ihalesine birlikte girilmesine ilişkin olarak bir sözleşme, anlaşma, protokol yapılmış mıdır?

2.      Yapılmış ise aynı zamanda Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin sözleşme/anlaşma ya da protokol´e hangi kurumun temsilcisi olarak imza atmıştır ve hangi kurumun çıkarlarını korumuştur?


3.      Bu sözleşme/anlaşma ya da protokol hangi konuları kapsamaktadır?


4.      İhalenin alınması durumunda maçlar şifreli mi şifresiz mi yayınlanacaktır?


5.      İhale bedelinin ne kadarını TRT ödeyecektir?


6.      Halkın yayın bedeli olarak ödediği paradan oluşan TRT bütçesinde bu ihaleye girmek için yeterli para var mıdır? 2010 bütçesinde bu ihale için ödenek ayrılmış mıdır?


7.      İhaleyi alması halinde TRT maçları hangi platformdan (IP TV, Web TV, TV, Kablolu TV)  nasıl ( şifreli/ şifresiz)yayınlanacaktır?


8.      TRT´nin Web TV veya IP TV ile ilgili bir çalışması yatırımı var mıdır?


9.      TRT´nin IP TV, Web TV ile ilgili olarak Türk Telekom ile yaptığı bir sözleşme/anlaşma ya da protokol var mıdır? Var ise Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin sözleşme/anlaşma ya da protokol´e hangi kurumun temsilcisi olarak imza atmıştır ve hangi kurumun çıkarlarını korumuştur?

TRT ile Türksat AŞ arasında Süper Lig´in ihalesine birlikte girilmesine ilişkin olarak bir sözleşme, anlaşma, protokol yapılmış mıdır?