Gündem
04 Ara 2012 16:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:27

İHA'DAN MÜTHİŞ HATA; GÜLDAL MUMCU'NUN AVUKAT EŞİ KİMDİR?

İhlas Haber Ajansı, Güldal Mumcu'nun yazdığı “İçimden Geçen Zaman” kitabı hakkında bir haber yaptı, ancak ...

İhlas Haber Ajansı (İHA) öldürülen gazeteci Uğur Mumcu ’nun eşi CHP Milletvekili Güldal Mumcu’nun yazdığı “İçimden Geçen Zaman” kitabı hakkında bir haber yaptı. Haberde, Uğur Mumcu’nun ağabeyi Avukat Ceyhan Mumcu’nun kitapta, Mumcu suikastı ve sonrasında gelişen olaylarla kendisini de kapsayan eleştirilerde bulunan Güldal Mumcu’nun avukatlığından çekildiği anlatılıyordu.

Haberde Ceyhan Mumcu’nun, “Uğur Mumcu’nun ağabeyi Ceyhan Mumcu ile eşi Güldal Mumcu’nun kamuoyu önünde tartışmaları, her şeyden önce kardeşim Uğur Mumcu’nun kemiklerini sızlatacağı gibi, O’nun dostlarının da içine sindiremeyeceği bir gelişmedir. Bizim kenetlenmemiz gerekirken, benimle birlikte Uğur Mumcu’nun kimi gerçek dostlarının eleştirilmelerini de şu aşamada doğru bulmuyorum” açıklaması yer aldığı halde, “Ceyhan Mumcu, Güldal Mumcu’nun eşi” olarak sunuldu.

İHA’nın haberine göre, “Uğur Mumcu suikastı ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgi ‘İçimden Geçen Zaman’ adlı kitap yazan Güldal Mumcu ile avukatı olan eşi Ceyhan Mumcu arasında çatlak yaşandı”… Haber, Sabah gazetesi, Yenişafak gazetesi ve Medyatava gibi internet sitelerinde de aynen yayınlandı.