Gündem
04 Şub 2013 13:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:00

İHA MUHABİRİNE YAPILAN SALDIRIYA İGC'DEN KINAMA!

İGC başkanı Atilla Sertel, İhlas Haber Ajansı İzmir muhabiri Tansu Edip Gökbudak'a geçmiş olsun dileklerini iletirken, saldırıyı kınadığını söyledi.

İzmir'de habere giderken karıştığı kazanın ardından üzerindeki şoku atlatamayan İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Tansu Edip Gökbudak, kazaya karışan diğer araçtan inen alkollü 2 kişi tarafından dövüldü. Gökbudak'ın kullandığı İHA'ya ait görev aracına da hasar veren saldırganlar yakalandı ancak ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, İhlas Haber Ajansı İzmir muhabiri Tansu Edip Gökbudak'a geçmiş olsun dileklerini iletirken, saldırıyı kınadığını söyledi. Başkan Atilla Sertel, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"İhlas Haber Ajansı İzmir bürosunda görev yapan muhabir kardeşimiz Tansu Edip Gökbudak'a yapılan saldırıyı üzüntüyle öğrendim. Olay yerindeki güvenlik kameralarına da yansıyan ve alkollü oldukları tespit edilen iki kişi neredeyse meslektaşımızın canına kast etmişlerdir. Tansu Edip Gökbudak, darp edildikten sonra kaçarak canını kurtarmış fakat hınçlarını alamayan saldırganlar kurumun görev aracına ciddi zarar vermişlerdir.

Saldırganları kısa süre sonra yakalayan İzmir Emniyeti'ne teşekkür ediyoruz ancak olay anı tüm açıklığıyla güvenlik kameralarına yansımışken, saldırganların ifadeleri alındıktan hemen sonra salıverilmeleri son derece manidardır. Bu gazetecilere yönelik ilk saldırı değildir fakat son olmasını istiyoruz. Vatandaşların can güvenliklerini sağlamakla görevli emniyet teşkilatını da daha sağduyulu davranmaya davet ediyoruz.

İzmir'in merkezinde, hem alkollü araç kullanıp hem de eşkiyalık yapan bu saldırganlar, gazeteci olsun veya olmasın kime saldırırlarsa saldırsınlar gerekli cezayı almalıdırlar. İHA muhabiri Tansu Edip Gökbudak'a geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, saldırganların hak ettiği cezayı almasını beklediğimizi ve olayın takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunuyoruz."