Spor
22 Ağu 2022 08:52 Son Güncelleme: 22 Ağu 2022 10:33

Igor Tudor, Cengiz Ünder'e hayatının şokunu yaşattı! Çileden çıktı

Fransa Ligue 1'in 3. haftasında Marsilya, Nantes'ı konuk etti. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada ev sahibi ekibin teknik patronu Igor Tudor'un kararı, milli futbolcumuzu çileden çıkardı.

Fransa'nın köklü kulüplerinden Marsilya'da yönetim sezon başında flaş bir kararla Jorge Sampaoli ile yolları ayırdı ve bir dönem Galatasaray'ı da çalıştıran Igor Tudor'u takımın başına getirdi. Hırvat teknik adamın Cengiz Ünder'le yıldızı barışmadı. Fransız basını, Tudor'un oyun sistemine uymadığı gerekçesiyle milli futbolcuya kadroda düşünmediğini ileri sürdü.

Yapılan haberlerde, milli futbolcunun, satılmasa bile Tudor'un sistemine adapte olamadıkça ilk 11'deki yerini yeni transfer Jonathan Clauss'a kaptırabileceği yazıldı.

46 MAÇTA 19 GOLE DİREKT KATKI YAPTI

Yıldız kanat oyuncusu, performansıyla sivrilmiş ve geçen sezon 46 maçta 13 gol, 6 asist üreterek takımının en başarılı isimlerinden biri olmuştu. Tudor'un Cengiz Ünder ile ilgili aldığı karar şaşkınlıkla karşılanmış, bazı taraftarlar buna tepki göstermişti. 

ÇOK KONUŞULAN OLAY

Fransa Ligue 1'in üçüncü haftasında Marsilya'nın Nantes'ı konuk ettiği karşılaşmada çok konuşulan bir olay yaşandı. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.  

Müsabakaya yedek kulübesinde başlayan Cengiz Ünder, 65. dakikada Inter'den transfer edilen Alexis Sanchez'in yerine oyuna dahil oldu. 70'te ev sahibi ekip Chancel Mbemba Mangulu'nun golüyle öne geçti: 1-0. 6 dakika sonra Samuel Gigot kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

10 KİŞİ KALMALARINA RAĞMEN ÖNE GEÇTİLER

Konuk takım 78'de penaltıdan Ludovic Blas'la eşitliği yakaladı: 1-1. Mavi-beyazlı takım 10 kişi kalmasına rağmen 82'de Nicolas Pallois'in kendi kalesine attığı golle bir kez daha öne geçti: 2-1.

CENGİZ ÜNDER'İ OYUNDAN ÇIKARDI

10 kişi oynamasına karşın üstünlüğü yakalayan Marsilya'da teknik direktör Igor Tudor galibiyet golünün ardından 83'te Cengiz Ünder'i oyundan çıkardı. Hırvat teknik adamın bu kararına şaşıran ve öfkelenen Cengiz, Tudor'a tepki gösterirken, takım arkadaşı Dimitri Payet ve ve taraftarlar oyuncuyu alkışlayıp teselli etti. Sadece 18 dakika sahada kalabilen milli yıldız, tartışmaları beraberinde getiren bu karar sonrası direkt soyunma odasına gitti. Sosyal medyada, yıldız futbolcunun takımıyla son maçına çıktığı yönünde çok sayıda yorum yapıldı.

Zorlu mücadeleden 2-1 galip ayrılan Marsilya, 3 hafta sonunda puanını 7'ye yükseltti. Henüz galibiyeti bulunmayan Nantes ise 2 puanda kaldı.

TUDOR: CENGİZ'İN ÖFKESİNİ İYİ ANLIYORUM AMA...

Igor Tudor tartışmalara neden olan Cengiz kararının ardından şu açıklamayı yaptı: “Bir oyuncuyu oyuna aldıktan sonra çıkarmak hiçbir zaman güzel değildir ama bu değişikliğe ihtiyacımız vardı, takımın iyiliği için. Cengiz’in öfkesini de gayet iyi anlıyorum ama yapmam gerekirse yine yaparım.”

GALATASARAY VE ATALANTA'NIN RADARINDA

İsmi Galatasaray ile de anılan milli futbolcunun kariyerine Avrupa'da devam etmek istediği biliniyor. Son olarak Marsilya'nın Atalanta ile Cengiz Ünder-Ruslan Malinovskiy takası için görüşmeler gerçekleştirdiği ve bu takas transferinin gerçekleşme ihtimalinin yüksek olduğu yönünde haberler, Fransa ve İtalya basınında çıkmıştı.