Gündem
05 Şub 2023 20:17 Son Güncelleme: 05 Şub 2023 20:25

İGDAŞ'tan vatandaşlara acil doğal gaz uyarısı geldi

Kar yağışı ve fırtına İstanbul'u esir aldı. Asıl yağış bu gece başlayacak. İBB ve İstanbul Valiliği'nden kar yağışıyla ilgili uyarı üstüne uyarı gelirken, İGDAŞ'tan da acil uyarılar geldi. İGDAŞ, doğal gaz kullanımı konusunda vatandaşlara acil olarak bu SMS'i attı.

Türkiye kara kışa teslim oldu, İstanbul için de uyarı üstüne uyarı yapıldı. Beklenen kar yağışı ve fırtına İstanbul'u esir aldı. Asıl kar yağışının bu gece olacağı belirtilirken İBB ve İstanbul Valiliği de uyarı üstüne uyarı yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da beklenen kar yağışı için konuştu. AKOM'da kameraların karşısına geçen İmamoğlu, "Öğleden sonra fırtına ve kar yağışı bekleniyor, mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın." derken, İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise saat 17.00'den sonra trafiğe çıkılmaması istendi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ayrıca saat 18.00'den itibaren İstanbul’da motosiklet, elektirikli scooter ve moto-kuryelerin trafiğe çıkışı, beklenen kar yağışı nedeniyle yasaklandığını açıkladı.

İGDAŞ UYARDI

İstanbul'da kar yağışı ve fırtına uyarı yapılmıştı. İSKİ de dün bir açıklama yaparak su saatlerin donma tehlikesine karşı önlem alınmasını istemişti. Sondakika uyarısı da İGDAŞ'dtan geldi.

İGDAŞ'tan milyonlarca İstanbul halkına kar yağışı ve fırtına için uyarı yapıldı ve doğalgaz kullanımı konusunda çok önemli bir hatırlatma yapıldı.

İstanbul halkının cip telefonuna gönderilen SMS ile İGDAŞ, "İstanbul için fırtına uyarısı yapılmıştır. Güvenli doğalgaz kullanımı için bacalı cihaz bulunan odada kesinlikle uyumayınız, havalandırma menfezlerinizi açık tutunuz, lodoslu ve fırtınalı havalarda gece uyumadan bacalı cihazlarınızı lütfen kapatınız" tavsiyesinde bulundu.