Gündem
02 Kas 2015 13:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:09

İGC'den TRT'ye tepki gösteren muhalefete tepki!

Muhalefet TRT'ye, gazeteciler muhalefete tepki gösterdi...

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, muhalefetteki partilerin TRT’yi hedef alan davranış ve söylemlerine tepki gösterdi.

Siyasilere sağduyu çağrısı yapan Misket Dikmen, "TRT’yi hedef alan davranış ve söylemler TRT çalışanlarının işlerini zorlaştırmakta ve onları hedef haline getirmektedir. Devletin televizyonu TRT’nin yayın politikası ne olursa olsun biz gazetecilerden ve çalışanlardan yana tarafız" dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin TRT mikrofonunu kaldırmasının ardından MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın da TRT muhabirlerini kovmaya çalışmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden İGC Başkanı Misket Dikmen, şunları söyledi:

"Meydanlarda basın özgürlüğünden yana tavır takınan MHP ve CHP liderlerinin yine meydanlardan TRT’yi hedef göstermesi TRT’den ziyade o kurumda görev yapan meslektaşlarımızı hedef haline getirmekte ve mağdur etmektedir. Meslektaşlarımız görevi başında halk tarafından yoğun tepki ve linç girişimleriyle karşı karşıya kalmaktadırlar. Sağduyulu ve topluma örnek davranışlarda bulunması gereken liderlerin bir taraftan basın özgürlüğüne yönelik eleştiriler getirirken diğer taraftan bu tutumlarıyla taban tabana zıt davranışlar sergilemesini doğru bulmuyoruz. Unutulmaması gereken nokta; TRT’de görev yapan meslektaşlarımızın yalnızca kendilerine verilen görevi özveriyle yerine getirme gayreti içinde olmalarıdır. O kurumda çalışmaları onların kanalın yayın politikasını tasvip ettiği anlamına gelmez. Sağduyudan uzak bu tür söylemlerden en büyük zararı yine çalışanlar görmektedir. Siyasilerden ve toplumun diğer kesimlerinden beklentimiz, hangi yayın politikasını güderse gütsün basın ve ifade özgürlüğüne saygılı olmaları ve meslektaşlarımızı hedef gösteren söylemlerden kaçınmalarıdır"