Gündem
27 Mayıs 2011 15:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:23

İGC'DEN STAR GAZETESİ'NE SALDIRIYA KINAMA

TGF Genel Başkanı ve İGC Başkanı Atilla Sertel, Star Gazetesi'ne yapılan saldırıyı kınadı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, ülkücü bir grubun Star Gazetesi’ne yaptığı saldırıyı üzüntüyle karşıladıklarını, kınadıklarını söyledi. Gazeteci Ergun Babahan’ın Star Gazetesi’ndeki yazısı nedeniyle dün gece gazete binasını basan grup gazeteyi taşa tutarak, olayı takip eden gazetecilere de tepki gösterip saldırdı.
Gazeteye yönelik saldırı nedeniyle yazılı bir açıklama yayınlayan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, şunları dile getirdi:
 “Star Gazetesi’ne yapılan saldırıyı üzüntüyle karşılıyor, kınıyoruz. Kimden ve nereden gelirse gelsin yazdıkları nedeniyle gazetecilerin saldırıya uğramasını kabullenmemiz mümkün değildir. Görevi kamuoyunu aydınlatmak ve doğru bilgilendirmek olan gazeteciler, bu sorumluluğu taşımalıdır. Gazeteci sorumluluk sahibi insandır. Gazeteci bilgiye, belgeye dayalı haber yapar. Bunun aksi bir durum basın özgürlüğünün ötesinde kişisel hak ve özgürlüklere saldırıdır. Kimsenin insanlara iftira atmaya, karalamaya hakkı yoktur. Eğer ortada bir iftira varsa da bunun çözümü kaba kuvvetle değil hukuki yollardan aranmalıdır. Toplumun bütün kesimlerini içinde bulunduğumuz bu sıcak süreçte daha duyarlı olmaya davet ediyor, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını diliyorum.”