Gündem
14 Mayıs 2015 11:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:33

İGC'den Soma'da gazetecilere saldırıya kınama

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dikmen Soma'da gazetecilere saldıranları kınadı.

Manisa'nın Soma ilçesinde, 301 işçinin hayatını kaybettiği Eynez maden ocağındaki güvenlik görevlileri, Maden İşçileri Dayanışma ve Mücadele Derneği bünyesinde basın açıklaması yapan madencilerin görüntülerini çekmek isteyen basın mensuplarına saldırdı.

Cumhuriyet Gazetesi muhabirleri Emre Döker ve Oğuz Yıldız'ı darp eden güvenlik görevlileri alanda görev yapan diğer basın mensuplarının da görüntü almasını engelledi.

ÇİRKİN SALDIRIYI KINIYORUZ

Gazetecilere yönelik çirkin saldırıyı şiddetle kınadığını belirten İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, "301 işçimizi yitirdiğimizin yıldönümünde Türkiye'nin yüreği bir kez daha kanarken, Soma'da yaşananları, madenci yakınlarının acısını kamuoyuna aktarmak için görev yapan gazetecilere yönelik çirkin saldırıyı kınıyorum" dedi.

DİKMEN: GEREKEN YAPILMALI

Gazetecilerin kamuoyunun haber alma hakkı için çalıştığını ve onların çalışmalarının engellenemeyeceğini belirten Başkan Misket Dikmen, yaptığı açıklamada şöyle dedi:
"Geçen yıl kazanın olduğu andan itibaren Soma'da yaşanan faciayı, tedbirsizlikleri, ihmalleri gündeme getiren, halka aktaran gazeteciler olmuşlardır. Meslektaşlarımız günlerce uykusuz kalarak çok zor şartlarda kamuoyunun haber alma hakkı için görev gördüler ve görüyorlar.
Bu saldırının asıl sorumlusu günümüz Türkiye'sinde her fırsatta gazetecileri itibarsızlaştırmaya çalışanlarlardır. Böylesi yoğun ve gergin bir atmosferde gerekli önlemleri almayan devletin güvenlik güçleri de ayrıca sorumludurlar. İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak üyelerimiz Emre Döker ve Oğuz Yıldız'a geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, başta yetkili kurumlar olmak üzere Eynez maden ocağının yetkililerini meslektaşlarımıza saldıranlar hakkında gerekli işlemleri derhal yapmasını bekliyoruz. Olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygılarımızla duyuruyoruz."