Gündem
29 Tem 2012 03:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:58

İGC'DEN 66'NCI YILINDA ÇİFTE KUTLAMA!

Türkiye'nin en köklü ve etkin basın meslek örgütlerinden biri olan İzmir Gazeteciler Cemiyeti, geleneksel kuruluş yıldönümü kutlamalarında bu yıl çifte heyecan yaşadı.

28 Temmuz 1946 tarihinde kurulan İzmir Gazeteciler Cemiyeti kuruluşunun 66’ncı yılı kutlamalarını aynı gün yayın hayatına başlayan günlük gazete 9 Eylül’le taçlandırdı.
Cemiyetin 66’ncı yılı ve gazetenin yayın hayatına başlaması nedeniyle geniş katılımlı bir kokteyl düzenlendi. İzmir Sanat’ta gerçekleştirilen kokteyle İzmir Vali Yardımcısı Nevzat Ergün’ün yanı sıra, milletvekilleri, belediye başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, gazete sahipleri ve temsilcileri, Anadolu’dan gelen Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) üyesi Cemiyet Başkanları, TGF yönetim kurulu, İGC üyesi gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı. 

TARİHİ BİR GÜN
Bugünün Cemiyet tarihinde çok önemli bir gün olduğunu ve çifte mutluluk yaşadıklarını belirten Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, “Türkiye'de 1946 yılında kurulan üç gazeteciler cemiyetinden Ankara Gazeteciler Cemiyeti 24 Saat Gazetesi'ni 33 yıldır, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de Bizim Gazete'yi 18 yıldır yayınlıyor. İzmir için geç kalınmış olsa da yönetim kurulu olarak bu önemli kararı aldık ve 9 Eylül Gazetesi’nin ilk sayısını 28 Temmuz’da yayınladık.
Biz çok geniş bir aileyiz. Gazeteciler Cemiyeti'nin asli görevlerinden biri de üyelerinin, gazetecilerin hakkına hukukuna sahip çıkmak ve mesleğimize katkı koymaktır. Bu gazete ile mesleğimize ve meslektaşlarımıza artı değer katacağımıza inanıyorum. Güçlü ve dinamik bir ekiple özverili bir çalışma sonucu hazırlanan gazetemiz Türk ve İzmir basınına hayırlı olsun” diye konuştu.
Başkan Sertel'in Cemiyet faaliyetleri ve gazetenin hedefleri hakkında bilgi verdiği konuşmasının ardından İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyeliğinde 50 yılı dolduran 8 usta gazeteciye Hasan Tahsin heykeli ve üyelik fişleri takdim edildi. Gecede Cemiyete 1960 ve 1961 yıllarında üye olan Çetin Gürel, Gündoğan Kaplan, Prof. Dr. Şadan Gökovalı, Şerif Mehmet Salım, Türkmen Parlak, Muammer Yüksel, Erkin Usman ve Erdoğan Örnek'e ödül verildi. Daha sonra İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve 9 Eylül Gazetesi için özel hazırlanan pasta kesildi.


GECEYE KİMLER KATILDI?
İzmir Gazeteciler Cemiyeti yönetiminin ev sahipliğinde gerçekleştirilen kokteyle, İzmir Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan, Konak Belediyesi eski Başkanı Muzaffer Tunçağ, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacı, Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim, Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği İbrahim Erdoğan, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan, Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Güzbey, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, Bartın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Güngör Yavuzaslan, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz, KKTC Haber Kameramanları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Salih Tombul, Adıyaman Gazetecileri Derneği Başkanı İbrahim Aslan, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Lütfü Karakaş, TGF Genel Başkan Yardımcısı ve Medya İş Sendikası Genel Başkanı Gürsel Eser, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği İzmir Temsilcisi Kadir Kemaloğlu, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Halil Hüner, gazete sahipleri, temsilcileri, İGC üyesi gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı.