Gündem
07 Ara 2012 17:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:28

İGC'DEN 37 GAZETECİYE DİVAN BERATI!

Atilla Sertel, üyelere cemiyet olarak yürüttükleri çalışmalar ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından meslekte 25 yılı ve üyelikte 15 yılı dolduran cemiyet üyelerine "Cemiyet Şeref Divanı Üyeliği Beratı" düzenlenen törenle verildi. İGC Yönetim Kurulu ve üyelerinin katılımıyla İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda gerçekleştirilen berat dağıtım töreninde 37 cemiyet üyesi gazeteci Dernek Şeref Divanı'na kabul edildi.
Onurlu bir meslekte 25 yılı ve köklü bir geçmişe sahip olan İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nde 15 yıl üyeliği dolduran gazetecileri tebrik ettiğini ifade eden İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, üyelere cemiyet olarak yürüttükleri çalışmalar ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

Üyelerin takdiri ile üç yıllığına ikinci kez göreve getirildiklerini belirten Başkan Atilla Sertel, verilen sözlerin birer birer yerine getirildiğini, yeni etkinlik ve projelerle göreve devam ettiklerini vurguladı. Sertel, kendi başkanlığı döneminde toplam 187 üyenin Dernek Şeref Divanı'na kabul edildiğini de hatırlattı.

"GAZETECİLER ÖZGÜRLEŞSİN"

Hangi düşünceden olursa olsun gazetecilerin hakkını hukukunu savunma noktasında onların yanında yer aldıklarını vurgulayan Başkan Atilla Sertel, "Başta üyemiz Mustafa Balbay olmak üzere Silivri'de tutuklu bulunan gazeteciler için mücadele ettiğimiz kadar gazetecilik faaliyetleri nedeniyle yargılanan, tutuklanan, esir edilen tüm meslektaşlarımızın yanında yer alıyoruz. Bizim tek isteğimiz var; o da gazetecilerin, gazeteciliğin özgürleşmesi" dedi.

Başkan Atilla Sertel'in konuşmasının ardından meslekte 25 yılı geride bırakan ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyeliğinde 15 yılı dolduran 37 gazeteciye Dernek Şeref Divanı üyelik beratı takdim edildi. Toplantının Divan Başkanlığı'nı Cemiyet üyesi Yılmaz Tok, Başkan Yardımcılığı'nı Tülay Cengiz, raportörlüğünü ise Mehmet Özdoğru yürüttü.