Ekonomi
17 Nis 2024 10:25 Son Güncelleme: 17 Nis 2024 10:27

IFC'den Ülker Bisküvi'ye 75 milyon euro kredi

Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Ülker Bisküvi'ye, Türkiye ve Kazakistan'daki işletmeleri için 75 milyon euroluk kredi sağlayacağını açıkladı.

IFC'den yapılan açıklamada, kurumun sağlayacağı 75 milyon euroluk finansmanın Ülker Bisküvi'nin İstanbul ve Kocaeli'deki fabrikalarında depreme dayanıklılık ve enerji verimliliğini artırma hususlarında iyileştirmelere olanak sağlayacağı kaydedildi.

Fonun, Ülker’in Kazakistan'daki yan kuruluşu olan Hamle fabrikasının kaynak verimliliği ve güvenlik standartlarının iyileştirilmesine de destek olacağı vurgulanan açıklamada, söz konusu kredinin, Ülker Bisküvi'nin doğal hayata tam uyum ve verilen zararlarının azaltılması hedeflerine ulaşmasını da teşvik ettiği bildirildi.

Türkiye'nin depreme dayanıklı biçimde yeniden inşa edilip güçlendirilmesi için önemli oranda özel ve kamu finansmanına ihtiyaç duyduğu ifade edilen açıklamada, yapı stokunun sağlamlaştırılması ve olası depremlere karşı önlem almanın ülke ekonomisi ve insan hayatını korumak açısından hayati önem taşıdığına dikkat çekildi.

IFC'nin, 50 yılı aşkın süredir Türkiye'de özel sektörün gelişimini desteklediği ve sadece son 10 yılda yaklaşık 20 milyar dolarlık yatırım sağladığı bildirilen açıklamada, Türkiye'nin, Mart 2024 itibarıyla 5,2 milyar dolara yakın taahhütlü portföyle IFC'nin dünya genelinde işbirliği yaptığı üçüncü büyük ülke konumunda olduğu kaydedildi.