Gündem
04 Haz 2012 15:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:44

İETT FANATİKLERİN FATURASINI ÜÇ BÜYÜK KULÜBE KESTİ!

İETT, maç sonrasında yaşanan olayları, gösterilerde zarar gören otobüslerin faturasını kulüplere kesti.

İETT otobüsleri İstanbul’da meydana gelen terör saldırıları, maç sonrası yaşanan olaylar, çeşitli gösteriler ya da kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan saldırılar sonucunda büyük zarar görüyor. 2004 yılından bugüne kadar çeşitli sebeplerle İETT’nin hasara uğrayan otobüs sayısı 1717. Açılan dava sayısı 42’yi bulurken, sadece otobüslerde oluşan hasarın İETT’ye maliyetinin ise 1 milyon 115 bin 613 lira olduğu belirtildi.

HACİZ YOLUYLA TAHSİL EDİLİYOR

İETT’den yapılan açıklamada, "İETT, bu tür saldırılar sonrası kamu malına zarar verenler hakkında suç duyurusunda bulunarak kamu davası açılmasını sağlıyor" denildi.

Cumhuriyet Savcılıkları’nca özel ve genel yetkili ceza mahkemelerinde açılan ceza davalarının müdahil sıfatıyla takip edildiği belirtilen açıklamada, sonuçlanan ceza davalarına dayalı olarak kamu zararının hükmen tahsili için gerekli yasal yollara başvurulduğu, açılan kamu davalarında faillerin belli olmasından sonra meydana gelen kamu zararlarının tahsili için ise icra takipleri yapıldığı kaydedildi. Ödeme yapılmaması halinde de kamu alacağının haciz yoluyla tahsil edildiği vurgulandı.

YAŞI KÜÇÜK FAİLLERİN CEZASI İCRA YOLUYLA AİLELERİNDEN ALINIYOR

Açıklamada, "Yasa dışı eylemler sonucu İETT otobüslerine zarar verenler hakkında (molotofkokteyli atmak gibi) açılan ceza davalarından faili belirlenen 15 dosya ile ilgili kamu zararının tahsili için icra takibi yapılıyor. Bu olaylara karışan yaşı küçük faillerle ilgili olarak çocuk mahkemesine intikal eden ceza davalarında kamu zararı, suça sevk edilen çocuğun anne ve babasından icra yoluyla alınıyor. Bu davalardan sadece bir tanesinde yaşı küçük olan çocuğun velisinden bin 340 lira alındı" denildi.

FANATİKLERİN İETT’YE VERDİĞİ ZARAR YARGIYA TAŞINDI

İstanbul’da terör saldırıları dışında futbol maçlarından sonra meydana gelen olaylarda da İETT otobüsleri ve metrobüs araçları büyük zarar gördüğü ifade edildi. Fanatik taraftarların çıkardığı olayların İETT’ye verdiği zarar 610 bin 590 lirayı bulduğu belirtilirken şu ana kadar takibi yapılan davalar sonucunda spor kulüplerinden 186 bin TL tahsil edildiği kaydedildi.

Açıklamada, "2011 yılında Galatasaray Spor Kulübü’nden 8 bin 510 lira alınırken, Beşiktaş hakkında 485 bin liralık kamu zararının tahsili için açılan dava hala devam ediyor. Aynı dava Fenerbahçe için de geçerli. 12 Mayıs 2012’de yapılan Fenerbahçe-Galatasaray derbi maçı sonrası çıkan olaylarda İETT 1.366.500 TL zarara uğradı. İETT bu zararı tahsil etmek için Fenerbahçe Spor Kulübü’ne ve zarara neden olan faili meçhul kişilere, kamu zararının tahsili için dava açmaya hazırlanıyor. Her gün yüz binlerce İstanbullu’ya ulaşım hizmeti veren İETT, şehirde meydana gelen her türlü olayda hedef olarak seçilen ve büyük zarara uğratılan otobüslerin halka ait olduğunu, hasardan sonra tamir için garaja çekilen her otobüsün sefere çıkamamasının sonuçlarının yine halka yansıyacağı gerçeğinin unutulmaması gerektiğini kamuoyuna bir kez daha hatırlatarak, tüm yolcuların bu tür olaylar konusunda gerekli duyarlığı göstermesini istiyor" ifadesi yer aldı.

 


 

Yabancının Türkiye’ye İlgisi Arttı, İstanbul’un Finans Merkezi Olabilmesi İçin Yasa Çıktı
İşte Yeni İstanbul Kentsel Dönüşüme Vergi Ayarı
Glow 3 Çekmeköy’de 223 Bin Lira! Bankalar 2b’den Pay Alma Telaşında
Dumankaya Lobi Çarşı’da 119 Bin Liraya! Atlantis City’de 285 Bin Lira’ya 3+1
Bahçe’n Eryaman’da 60 Ay 0.97 Faiz Crown Tower’da Son 40 Daire, 40 Ay 0 Faiz
Riskli Evler İfşa Edilecek Next Level’da 3.3 Milyon TL’ye Penthouse!
Cami Yaptırana Vergi İndirimi Newista Life 30 Aya 0 Faiz Uyguluyor
TOKİ’den Proton Hızlandırıcı Tesisi Aris Park Residence’da 999 TL Taksitle!
İnşaat Süreci İnternetten Canlı İzlenebilecek Japonya’dan Örnek Alınacak
Marmara Evleri 3’de 1.2 Milyon TL’ye Dükkan! Türk Şirketler Azerbaycan’ın Yeni Yüzünü İnşaa Ediyor
Antep’te Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Japonya’dan Örnek Alınacak
Etiler’den Altunizade’ye Teleferik Projesi Tapu Dairesine Gitmeden Ödemenizin Yapın !
Exen İstanbul’da 84 Ay Vade! 3 Haziran Son Gün 2 B Öncesi Rekor Satış
Arista Bomonti’de Ofisler 6 Bin 375 Dolara! Park Avenue’den Bina Aldı ABD’de Otelleri 3’lüyor
Şehrizar’a Çevreci Çatı Rings İstanbul’da 2+1 Daire 425 Bin Tl’ye!
Keten İnşaat Nişantaşı’na Hayat Veriyor! Sultan Konakları’nda 2+1daire 178 Bin Lira!
Libya’da Türk Şirketlerinin Varlıklarına El Konuldu Metropol İstanbul’da Formula 1heyecanı
268 Rakımlı Tepede Tüm İstanbul Görecek 216 Butik Çekmeköy’de 158 Binliraya!